В Харькове стартовал ежегодный проект “Дни европейского наследия”

18.09.2019 13:58   -
Автор:
У Харкові стартував проект "Дні європейської спадщини". Відкрив захід семінар-практикум за участі представників міськради, вишів, музеїв, екскурсоводів та громадських організацій. Тема обговорень – Актуалізація культурної спадщини та сталий туризм.  
 
Олена Жукова директор Науково-методичного центру розвитку музеєзнавства і пам'яткознавства  
 
Ми маємо досить давню історію, при цьому ця історія не починається в середині XVII століття. Вона корінням сягає археологічних періодів, ми про це дуже мало говоримо. А говорячи, про як ми це можемо робити, то я сьогодні більше двох десятків методів актуалізації назвала, і такі як віртуальна музифікація, наприклад, можуть занурити нас в історію міста Харкова. Такі методи, як середовищна музифікація. Це відтворення історичної епохи, це відтворення культури, це відтворення певних традицій або подій.
 
Учасники семінару не тільки обмінювались досвідом зі своїми колегами, а й шукали різні шляхи популяризації та адаптації культурної спадщини Харкова  до сучасних вимог суспільства.  
 
Юлія Згурська заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва 
 
Основная цель развитие и показать горожанам, показать гостям такие объекты. То есть здесь сложно говорить о каких-то цифрах и о каких-то других показателях, но в ту же очередь, если начинали мы буквально четыре года назад буквально с 50-ти человек, которые приходили и регистрировались на наше мероприятие, то сейчас речь идет – 200-300 человек, которые даже подают и свои идеи, почему бы и не посмотреть тот или иной объект и можно ли будет попасть на тот или иной объект.
 
Гостями заходу стали і експерти з Франції, які займаються питаннями збереження культурної спадщини в себе на бітьківщині та знають як це імплементувати в розвиток туризму. Фахівці діляться – у Харкові робити актуальним є що. 
 
 
Амін Амуш спеціаліст в галузі туризму та місцевого економічного розвитку (Франція) 
 
Те, що я бачив в Харкові, мене дійсно вразило, що стосується вашої спадщини, вона, дійсно, дуже різноманітна і вона практично готова до того, щоб бути переданою новим поколінням. При цьому мені здається, способи збереження і ревіталізації ось цієї спадщини у вас можуть бути абсолютно різні, але те, що я побачив мене дійсно вразило.
 
У Департаменті міжнародного співробітництва наголошують, у цьому році захід вирішили зробити ще більш практичним, аби всі бажаючі змогли своїми очима побачити різноманіття культурної спадщини Харкова. 
 
Юлія Згурська заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва 
 
В ближайшие дни будут проходить театрализованные экскурсии, посвященные сохранению нематериального культурного наследия – это будут экскурсии, посвященные произведениям. "Сватанье на Гончаровке" по произведению Квитки-Основьяненко  и затем это будут экскурсии по объектам города Харькова. Это будет Дом ученых, это будет библиотека имени Короленко и это будет музей Бекетова, это те объекты – наследие Бекетова. В этом году мы решили именно ему посвятить "Дни Европейского наследия" в городе Харькове. 
 
Всі екскурсії, додає Юлія Згурська, абсолютно безкоштовні та відкриті. Та відбудуться вже у цю суботу, 21 вересня. 

Следите за нашим сайтом вFacebook, TelegramиTwitter

.