В Харькове стали массово воровать фары авто, преимущественно дорогих иномарок

30.03.2016 14:48   -
Автор:
Ось такий вигляд мають автівки, що привернули увагу зловмисників. По всій країні нині вже наче "мода" на крадіжки фар з автомобілів. У Харкові також протягом останнього часу почастішали випадки взломів та викрадення запчастин машин. Переважно, – розповідають потерпілі, злодії орудують вночі. І як правило обирають авто не з дешевих.
 
Сергій Постольний знайомий власника пограбованої автівки
 
В 12 ночи и в 2 часа ночи машина стояла ещё целая. Человек вышел на работу ехать, вышел и увидел, что чего-то на автомобиле не хватает. Были украдены фары, зверски вырваты, варварским путем. Вырваты с корнями, ничего не откручивалось. Разбито водительское стекло, открыт капот. И мы начали узнавать через своих знакомых, водителей, там, любителей бмв, что, как? И началось узнаваться, что там с "порша" сняли, там с "туарега" сняли…
 
Зловмисників, – каже Сергій, не зупинила ні захисна сигналізація, ні те, що автомобіль знаходився в людному місці. В результаті, власник авто зазнав збитків на кілька сотень доларів, тому одразу звернувся до правоохорнців. Та скільки нині налічується таких звернень від харків'ян, у поліції не повідомляють.
 
Сергій Постольний знайомий власника пограбованої автівки
 
Они приняли заявление, посмотрели на машину… и уехали. Оформили все и уехали: "Ждите". Ждать, грубо говоря, "с моря погоды".
 
Проте, правоохоронці все ж рекомендують, в будь-якому разі, викликати поліцію і фіксувати факт злочину. Адже, – говорять, поблизу автівок можуть бути відеокамери і тоді співробітники поліції намагатимуться відслідкувати переміщення грабіжників. Та щоб попередити випадки крадіжок, фахівці радять ставити автотранспорт в гаражі чи на спецстоянки з охороною.