В Харькове составят план по адаптации пешеходных зон для людей с инвалидностью

30.10.2019 14:11   -
Автор:
Чергове засідання комітету забезпечення доступності для маломобільних груп населення. Як завжди на порядку денному підсумки проведенної роботи і плани майбутньої. У центрі уваги фахівців і представників громадських організацій – створення у місті умов для безпечного і комфортного пересування людей з інвалідністю.
 
Олена Шингарьова віце-президент ГОІ "Креавита" 
 
Мы много работаем в области доступности и очень хотели бы, чтобы произошли кардинальные изменения, чтобы мы действительно могли сказать, что люди с инвалидностью могут проявить активность наравне с другими жителями территориальной громады. И мы делаем всё для того чтобы найти решения, которые будут способствовать реализации поставленной цели. 
 
Зокрема для зручності людей, які пересуваються на інвалідних візках, у Харкові ведеться робота зі встановлення пандусів у житлових будинках. Цьогоріч таких облаштували 62 і робота триває. В планах наступного року будівництво ще майже ста двадцяти. Продовжиться робота і зі зниження бордюрів тротуарів і доріг. Зокрема в місячний термін фахівці мають намір розробити план адаптації усіх пішохідних переходів, розрахувати кошторис робіт і закласти фінансування на їх виконання в бюджеті наступного року. Також продовжуватимуть і моніторинг доступності для людей з обмеженими можливостями об"єктів міста: театрів, музеїв, медзакладів та адмінбудівель   
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення 
 
Проводити подібні обстеження і моінторувати подібні об'єкти це те, що потребує особисто фахових знань, фахового підходу, вміння працювати з керівниками об'єктів і вміння отримувати такий продукт від якого буде толк.
 
Тож як зазначила віце-мер питання забезпечення доступності і надалі залишається в пріоритеті міської влади. Робота обіцяє бутит масштабною, до неї навіть вирішили залучити молодих фахівців зі всієї країни. Харків дав старт новому Всукраїнськму конкурсу, який спрямований на облаштування всієї міської інфраструктури за принципом інклюзивного та універсального дизайну, аби вона була доступною і комфортною для всіх людей незалежно від віку, статі або інвалідності.