В Харькове – серьезная авария на тепломагистрали. Сотни домов без воды и тепла

22.02.2018 14:29   -
Автор:
Масштабна аварія сталася на одній з ключових тепломагістралей міста. Рванула теплотраса діаметром 1000 міліметрів в районі вулиці Шатилівської. Станом на 15 годину без гарячої води та теплопостачання залишаються 400 будинків аж двох районів: Київського та Шевченківського. З холодними батареями і 5 шкіл, 4 дитячі садочки та 16 медустанов. зараз на місці аварії ведуться відновлювальні роботи. Комунальники відкачують воду із затоплених камер. 
 
В'ячеслав Лебец головний інженер Шевченківської філії КП "Харківські теплові мережі" 
 
На данный момент проводится откачка воды из каналов для обследования и обнаружения дефектов. И после того, как обнаружим дефект, будет устранение. Работы организовано круглосуточно, то есть не бросается ни на один час. Вот мы сегодня весь день и всю ночь будем продолжать работать до полного восстановления отопления. 
 
Масштаби цієї аварії полягають в тому, що тепломагістраль де стався порив йде від ТЕЦ-5. На час проведення ремонтних робіт в 10 школах, 9 дитячих садочках та двох позашкільних установах в центральній частині Київського і Шевченківського районів, в які через аварію не подається тепло, навчання в пятницю відмінили. Таке рішення було ухвалив департамент освіти. У школах, зазначили в мерії, заняття призупиняються тільки на один день. 
 
– Розраховуємо, що ремонтні роботи на теплотрасі будуть закінчені найближчим часом, і вже з понеділка і школи, і дитсадки увійдуть у звичний графік.
 
Харківський міський голова Геннадій Кернес на своїй офіційній сторінці в Фейсбуці, запевнив, що місто робитиме все можливе, щоб якнайшвидше ліквідувати аварію на тепломагістралі.  
 
Геннадій Кернес Харківський міський голова 
 
Авария на магистральной теплотрассе действительно серьезная, работы по ее устранению будут вестись круглосуточно. Все соответствующие службы делают все от них зависящее для того, чтобы тепло и горячая вода вернулись в ваши дома как можно скорее. Я внимательно слежу за ходом этих работ. Прошу всех запастись терпением и пониманием.Завтра школы и детсады, которые остались без тепла, работать не будут. Обращаюсь к вам так же по поводу использования нагревательных приборов. Будьте с ними осторожны и аккуратны. 
 
На даний момент на місці аварії працюють кілька бригад тепловиків. На обєкті розгорнуто оперативний штаб на чолі з першим заступником Харківського міського голови Ігорем Тереховим. Наразі комунальники розкрили теплотрасу і приступили до ліквідації дефекту магістралі. Як зазначили на підприємстві, згідно з нормативами на усунення неполадки потрібно від 8 до 12 годин.