В Харькове СБУ изъяла более 1 килограмма кокаина

22.11.2017 13:12   -
Автор:
У Харкові співробітники Служби безпеки України припинили діяльність міжрегіонального угруповання торговців кокаїном. Спецоперація із затримання наркоділків тривала близько півроку і завершилася днями. Силовики проводили затримання на парковці фастфуду біля станції метро "Архітектора Бекетова". При цьому один з підозрюваних намагався втекти, але його схопили в сквері біля Палацу культури поліції. В результаті співробітники Служби Безпеки затримали чотирьох учасників угруповання саме під час збуту чергової великої партії кокаїну за вісімдесят п’ять тисяч доларів США. 
 
телефоном Владислав Абдула речник СБУ у Харківській області
 
Правоохоронці вилучили у наркоділків два вакуумних пакети з кокаїном загальною вагою понад один кілограм, портативні ваги та травматичну зброю. Хочу зазначити, що вилучена партія кокаїну є рекордною для Харківщини за останні п’ять років, її роздрібна вартість за цінами "чорного ринку" становить понад п’ять мільйонів гривень. 
 
Під час багатоходової операції співробітники спецслужби встановили, що до складу групи входили мешканці різних регіонів країни. Зловмисники організували контрабандне ввезення кокаїну високої очистки з однієї з країн Європи, який збували в Україні оптовими партіями. У рамках кримінального провадження правоохоронці задокументували цілу низку фактів збуту важкого наркотику.
 
телефоном Владислав Абдула речник СБУ у Харківській області
 
Слідчими СБУ здійснюється кримінальне провадження за ознаками злочинів, передбачених ст. 305 та ст. 307 Кримінального Кодексу України. Наразі затриманим оголошено підозри у скоєнні злочину та обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Продовжуються невідкладні слідчо-оперативні дії.