В Харькове с визитом народний депутат Петро Порошенко

15.05.2014 21:57   -
Автор:

Педагоги і лікарі, приватні підприємці і студенти, кажуть, вони чекали цієї зустрічі з народним депутатом Петром Порошенком. У залі жодного вільного місця. Чекав цієї зустрічі, зізнається, і сам нардеп. Після відвідування Херсонщини попрямував до першої столиці.

Петро Порошенко народний депутат України

Величезна приємність мати можливість поспілкуватися з інтелігентною елітою нації, бо саме Харків є найбільшим інтелектуальним містом, містом науки, вчених, найбільшим європейським містом. Адже це єдине місто в Україні, яке має всі 4 найпрестижніші нагороди Ради Європи. Так це Харків. І я з величезним нетерпінням чекав цієї зустрічі.

Що необхідно зробити для того, щоб Україна дійсно стала потужною державою. Нардеп переконаний просто змінивши владу, нічого не змінити. Міняти треба всю систему. І не менш важливим у цьому питанні є децентралізація бюджетних коштів, формування органів місцевого самоврядування як реально діючих.

Петро Порошенко народний депутат України

Ключовий момент – це громада. Що будувати школи, дитячі садки, лікарні, дорогу чи метро – ваше право. Треба взяти кредит не треба питати Мінфін борітьсь, беріть кредити, підвищуйте рейтинг, будуйте що вам потрібно, потім громада оцінить наскільки це ефективно. Бо в умовах децентралізації  саме у Харкові Харківський виконком Харківської міської ради буде прав запозичати, виступати гарантом і розвивати найпотужніші найсильніші інвестиційні проекти у галузі енергозбереження, водопостачання, житлово-комунальних послуг, метро, транспорту і інші питання.

На порядку денному багато питань, каже Петро Порошенко, і від їх успішної реалізації залежить майбутнє країни. Однозначно, каже, одне – жити треба по-новому.