В Харькове рухнул рынок арендной недвижимости. Собственники не могут сдать свои квартиры неделями

09.09.2016 13:47   -
Автор:
На початку осені у Харкові, зазвичай, винайняти квартиру було справжнім випробуванням. Адже їх розмітали студенти, які приїжджали до міста на навчання. Та цього року ситуація змінилася кардинально, констатують ріелтори. І пропозицій для бажаючих винайняти квартиру зараз вдвічі більше, ніж минулоріч. Все це – результат підвищення вартості квартири, ціна яких зросла на десять-двадцять відсотків. Тож людям просто не по кишені стало винаймати житло.
 
Ігор Балака експерт з нерухомості
 
Если раньше квартира на рынке могла просуществовать неделю, иногда дни, а по особо привлекательным вариантам счёт шёл на часы, то теперь иногда несколько недель квартиры находятся на открытом рынке. Количество предложений, которое появилось на рынке – оно привело к тому, что теперь не хватают первый попавшийся вариант, а арендаторы ходят и выбирают.
 
Особливо це стосується квартир середнього класу, каже Ігор Балака. На них попит впав в рази. Аби нерухомість не пустувала, господарі поступаються у ціні потенційним клієнтам. Розмір торгу може сягати до п'ятнадцяти відсотків, констатують експерти. 
 
Ігор Балака експерт з нерухомості
 
Если раньше собственники практически не торговались по жилью, то теперь они пытаются находить какой-то общий язык и компромиссы с арендаторами.
 
Економлять люди, винаймаючи квартиру в складчину, зазначають експерти. І якщо раніше люди ділили двох чи навіть трикімнатні квартири, то зараз не рідко в одній кімнаті готові проживати по кілька чоловік.