В Харькове разработали порядок проведения обязательного аудита для КП

02.10.2018 13:37   -
Автор:
Новий Закон про аудиторську діяльність, вважають фахівці, це черговий крок до прозорості роботи комунальних підприємств і власне міської ради вцілому. Адже він передбачає проведення обов"язкової фінансової звітності таких установ. В Юридичному департаменті Харкова вже розробили критерії відбору незалежного аудитора і порядку його залучення. Відповідно до чого комунальні унітарні підприємства і забов"язані будуть проводити перевірку звітності.  
 
Костянтин Прокоп'єв заступник директора юридичного Департаменту Харківськлї міської ради 
 
Это не финансовая проверка, не сплошная проверка, а аудит финансовой отчётности на предмет составления его обоснованности, законности и соответствия международным стандартам. Заказчиком и стороной по договору на оказание этих услуг определили Департаменты как орган управления коммунальных предприятий. 
 
Фахівці дійшли висновку, що на сьогодні підприємства самі не здатны цього зробити, створювати новий орган – не доцільно, що ж стосується профільних Департаментів то в них вже є досвід роботи з системою "Прозоро". 
 
Костянтин Прокоп'єв заступник директора Юридичного департаменту Харківськлї міської ради 
 
Субъект, в данном случае Департамент, имеет право выбора независимого аудитора, это будет проводиться на конкурсной основе. По цене оказания аудиторских услуг, если сумма превышает 50 тысяч гривен, 200 тысяч гривен и т.д. то, по Закону о публичных закупках, применяется этот Закон и соответственно задействует система "Прозоро". Т.е. критерий отбора конкретного аудитора будет указана в тендерной документации.
 
Щоправда, ці питання щодо такого порядку проведення незалежного аудиту фінансової звітності і наділення профільних Департаментів відповідними повноваженнями, ще повинно бути ухвалене на сесії міськради і тільки потім набуде чинності.