В Харькове разработают концепцию расчистки русел рек города

06.12.2019 16:00   -
Автор:
Річки Харкова на сьогодні поки виконують свою функцію, але, констатують фахівці, потребують капітальної очистки, бо є основними розвантажувальними водними артеріями міста. Наразі вони не тільки приймають воду зі зливової каналізації, а й підземні води і працюють як великий дренаж по всьому місту. І це важлива складова, бо у Харкові досить багато підтоплених територій. Розчищення русел річок у місті проводять, натомість, зазначають профільні спеціалісти, ця робота потребує вдосконалення. Тому і мають намір розробити комплексну концепцію капітального розчищення із залученням спеціалізованих організацій. 
 
Олександр Докучаєв директор КП "Комплекс з експлуатації об'єктів водозниження і зливової каналізації"
 
Мы считаем, на сегодня первоочередная задача и мы будем её буквально реализовывать – это разработка концепции и предпроектная подготовка расчистки русел рек в пределах города, за что мы отвечаем. Замуленность очень большая, поэтому решать эту проблему надо. В чём сложность этой проблемы, то что её решение очень дорогостоящее. Поэтому мы сейчас будем отрабатывать с "Гидропроектом" концепцию. 
 
Капітальна очитска русел, зазнчають фахівці, дозволить поліпшити екологічний стан річок, що сприятиме їх збереженню, захисту від забруднення та пересихання, а також значно підвищить їхню дренажну та пропускну спроможність. Тож роботу в цьому напрямку вже розпочато. Після того, як документ опрацюють фахівці, його буде  винесено на розгляд депутатів Харківської міськради, які і будуть приймати рішення щодо необхідності фінансування цих заходів.