В Харькове работают над созданием комфортной среды для детей и молодежи

27.12.2019 13:05   -
Автор:
Понад 80% молодих людей вважають Харків комфортним і безпечним містом, в якому дотримуються їхні права. Це результати опитування, яке провели у місті в рамках проекту "Громада, дружня до дітей та молоді". Його втілюють в життя спільно із ЮНІСЕФ. Всього опитали дві тисячі дітей різного віку, а також молодих батьків. При цьому визначили найбільш вразливі напрямки, над якими і буде працювати координаційна рада в рамках ініціативи ЮНІСЕФ.
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення
 
Є бажання створити таку стратегію, таку філософію нашого міста, яка буде спрямована на створення умов, перш за все, для того, щоб сім'ї, в яких є діти, підлітки, батьки молоді, щоб для них були створені умови для їх розвитку і для того, щоб вони могли користуватися своїми прямими правами. Це право на освіту, на медичну допомогу, право на дитинство, право на працю.
 
Наступним кроком реалізації ініціативи стане прийняття плану дій. Він сприятиме створенню чистого, безпечного і комфортного середовища для молоді в місті. Конкретні пропозиції щодо пунктів документа учасники координаційної ради підготують на наступне засідання.
 
Костянтин Лобойченко заступник Харківського міського голови з питань сім'ї, молоді та спорту
 
Мы должны взаимодействовать со всеми департаментами горсовета, со всеми структурами, с ювенальной превенцией. Мы должны вместе сотрудничать вместе с молодежью, детьми, проводить анализ. Следующий шаг – это мониторинг полнейший, мы планируем все действия, которые у нас будут по реализации этой программы. Самое главное – это четкие, конкретные пункты, которые будут после 20-го января  выявлены, озвучены и будем, конечно же вовлекать в это общественность.