В Харькове работают над созданием историко-архитектурного опорного плана города

05.12.2017 13:21   -
Автор:
У Департаменті містобудування, архітектури та генерального плану підбивають попередні підсумки роботи за рік. Звіт надають депутатам профільної постійної комісії. Цьогоріч фахівцями Департаменту було підготовлено 37 проектів рішень сесії міськради, розглянуто понад п"ятсот питань, видано близько вісімдесяти документів з обмеження забудови земельних ділянок і 250-т паспортів на забудову. Триває і робота з розробки плаів території. 
 
Катерина Пилявська в.о. директора Департаменту містобудування, архітектури та генерального плану
 
В этом году Департаментом также была продолжена работа по согласованию разработанных ранее в 2016 году детальных планов территории. Это у нас Киевский район, часть Холодногорского, Слобожанского. Данные планы будут рассмотрены на архитектурно-градостроительном совете. И мы уже готовы к дальнейшему их утверждению, согласно действующему законодательству. 
 
Крім того фахівці продовжують роботу над історико-архітектурним опорним планом Харкова, в якому буде зібрана вся інформація про об"єкти культурної спадщини міста, а саме пам"ятки архітектури, історії та монументального мистецтва, а також будуть представлені правила їхнього використання. Документ вже отримав погодження в Управлінні культури і туризму Харківської облдержадміністрації і його рекомендували до подання в Міністерство культури України.
 
Габріел Михайлов голова постійної комісії з питань містобудування, архітектури та земельних відносин міської ради 
 
Город это живой организм постоянно движущийся, постоянно развивающийся, поэтому нужно постоянно вносить изменения и в генеральный план развития, и в зонинг, и в любые другие нормативные документы. Что-то строится, мы строим новые ветки метро, расширили границы города и поэтому постоянно требуется внимание городских властей для того, чтобы оперативно можно было принимать решение в городе.