В Харькове прошли IV “Научные пикники”

12.09.2015 21:06   -
Автор:

Приготувати ліки та загасити пожежу, відновити археологічну знахідку та зробити ідеальне селфі, знайти приховану міну та зняти відбитки пальців, виростити штучний рубін та керувати квадрокоптером. Все це можна було спробувати під час проведення четвертих «Наукових пікніків» у Харкові. Українсько-польський фестиваль популяризації науки та освіти в Першій столиці зібрав ветеринарів і правоохоронців, комунальників і музикантів, фотографів та юристів з однією ціллю – поділитись знаннями та професійними навичками. Відкриття – як справжнє свято.

Відкривав «Наукові пікніки» мер міста Геннадій Кернес.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

Сегодня, в этот прекрасный воскресный день, в саду Шевченко, который по праву раньше назывался университетским садом, собрались молодые ребята, которые хотят показать свои знания, привлечь внимание взрослых, да и привлечь внимание, вообще, власти, наверное, к достижениям науки.

Після офіційної частини – неформальне спілкування. Бажаючих отримати знімок із мером – як завжди, десятки. Потім – подорож світом чудес. На «Наукових пікніках» молоді науковці меру і дива механіки показали, і фізичні досліди і хімічні експерименти. Все це, каже міський голова, дійсно вражає.

Геннадій Кернес Харківський  міський голова

Здесь вообще такая атмосфера, которая дает тебе сегодня увидеть то, что ты раньше мог увидеть только в какой-то фантастике. Поэтому, прикоснуться к науке и посмотреть, как сложное становится простым, и объединяет нас всех, это очень важно.

Об’єднує наука не тільки харків’ян. Цього року «Наукові пікніки» в Харкові дають початок всеукраїнському марафону. Слідом за Першою столицею подібні заходи проходитимуть в Києві, Луцьку, Кривому Розі, Дніпропетровську, Львові, Вінниці, Тернополі та інших містах. В деяких це свято науки проходитиме вперше, в деяких – вже вдруге, в столиці – втретє. Тільки в Харкові «Наукові пікніки» – дійсно традиційні.

Володимир Семиноженко організатор "Наукових пікніків"

Сегодня уже четвертые научные пикники.  И то, что это четвертые, это уже говорит, что у нас, в Харькове и в Украине появилась новая научная традиция. Самое главное, что организаторами, участниками, авторами и все, кто проявлял сегодня самую большую активность, вкладывал энергию, является наша молодежь и молодые ученые.

Олександр Попов заступник Харківського міського голови з питань сім'ї, молоді та спорту

Будущее за наукой, все это знают прекрасно. Но, к сожалению, из-за большого количества проблем, которые сегодня существуют в стране, скорее всего, науке не уделяется то достойное внимание, которое должно быть. И вот, сегодняшнее мероприятие, оно призвано привлечь внимание, прежде всего, детей, студентов, молодежи, именно к вовлечению в науку, участию в науке. И, конечно к продвижению нашей страны на уровень передовых, научно развитых стран.

Четверті «Наукові пікніки» в Харкові, проводились, як то кажуть, з розмахом. Вони зібрали представників шістдесяти вузів, наукових і культурних установ, громадських організацій. Під відкритим небом були представлені більше тисячі дослідів та експериментів, подивитись на які зібрались сотні містян.

Олександр Дроботов відвідувач «Наукових пікніків»

Впечатления самые лучшие. Это очень полезная, особенно в наше время, вещь. Главное, что привлекается молодежь, детишки интересуются. Вон у меня внучка и внук тут. Не отходят от этих экспонатов. Так что, я считаю, полезное, даже не обходимо на сегодняшний день мероприятие.

Кирило 8 років, відвідувач «Наукових пікніків»

Мне очень тут понравилось. Тут есть все. Лего, наука, все. Про химику что-то узнал интересное.

Ольга Чуб відвідувачка «Наукових пікніків»

Очень сложно передать все те чувства и эмоции, которые я сейчас ощущаю.  Потому, что столько всего интересного, так много здесь представлено университетов и разных специальностей. И очень много здесь детей. Очень интересно смотреть, как дети изучают и пытаются понять тонкости науки.

Проведення фестивалю, що популяризує науку і освіту – подія для Харкова надважлива, кажуть організатори. Тож в планах «Наукові пікніки» проводити і надалі.