В Харькове прошла сессия областного совета. Депутаты приняли областной бюджет

06.12.2018 14:03   -
Автор:
Депутати Харківської обласної ради ухвалили бюджет на 2019 рік на 13,5 мільярдів гривень. Серед головних статей – на освіту передбачено майже 2 мільярда. На соціальних захист населення – 458 мільйонів. На культуру та мистецтво – більше 200. За бюджет області проголосувало 93 депутати. Губернатор Юлія Світлична зауважила, що ухвалення головного кошторису області дозволить Харківщині стабільно розпочати новий рік. 
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації 
 
В бюджеті області на 2019 рік  було закладено чимало соціальних питань, які надають можливість забезпечити всі незахищені верстви населення тими грошовими допомогами, які були передбачені в 2018 році. Тому маємо повне розуміння того, що всі верстви населення будуть забезпеченні тими необхідними виплатами і послугами, які гарантуються ними державою і також, які нами взято до роботи обласної ради і області в цілому.
 
Також у ході сесії депутатами було затверджено 10 цільових програм спрямованих на розвиток області. Особливу увагу приділили підтримці медичної галузі регіону. 
 
Сергій Чернов голова Харківської обласної ради 
 
Програма "Здоров'я Слобожанщини" на наступний і 20-й роки буде фінансуватися в обсязі понад 6 мільярдів гривень, аналогічна програма "Здоров'я Слобожанщини", яка фінансувалася в 17-18 році  у розмірі 2 мільярдів гривень. Це троьхкратне збільшення. Ми розуміємо свої можливості. Саме головне – це наш спільний с обласною державною адміністрацією пріоритет.