В Харькове прошёл мастер-класс для инструкторов спортивного ножевого боя

15.02.2019 13:43   -
Автор:
Мистецтво на вістрі ножа. Мистецтво, яким може оволодіти кожен бажаючий незважаючи, на вік і стан здоров'я. У Харкові за підтримки громадської організації "Взаємодія" пройшов майстер-клас для інструкторів спортивного ножевого бою. Дізнатися всі тонкощі і методики в Першу столицю приїхали фахівці з різних куточків України та ближнього зарубіжжя. Кажуть, харківська школа в цьому – найкраща.
 
Ігор Пушкарьов голова громадської організації "Взаємодія"
 
Помимо того, что мы здесь готовим качественных инструкторов и тренеров, которые в дальнейшем будут развивать ножевой бой, вместе с тем мы максимально популяризируем ножевой бой. И если уберём составляющую практическую, оставим её силовикам – применение ножевого боя в армии, ЗСУ, увидим, что ножевой бой это очень динамический и скоростной вид спорта, который очень интересен и он затрагивает все слои населения. Все возрастные категории могут в этом участвовать. 
 
Харків'янин Олександр Воробей один з тих, хто зробив з "поножовщини" повноцінний спорт. Він перетворив ножовий бій на мистецтво. За методиками, розробленими в Першій столиці навчаються бійці Національної Гвардії та деяких полків ЗСУ. А до цього була кропітка робота, аби все втіілити в життя, додає спортсмен.
 
Олександр Воробей голова Федерації ножового бою України 
 
Ми дивилися все відео, читали всю доступну літературу з цього приводу. Зустрічалися, билися з ким можна, в спортивному, звичайно, форматі. І врешті решт ми напрацювали свою методику, за якою ми зараз готуємо спортсменів. І оскільки це третій інструкторский курс в Харкові, можна сказати, що методика працює досить успішно. У нас відкриваються відділення, федерації в багатьох областях України. Ми збираємо на змагання до сотні людей, всеукраїнські. І наразі можна сказати, що в цьому напрямку ми попереду всього світу.