В Харькове пройдет акция ко дню информирования об аутизме

01.04.2019 17:42   -
Автор:
Андрій Тарасенко- особлива дитина.  У 1 рік та 8 місяців у хлопчика виявили аутизм. Віталія, мати Андрія, розповідає: не сприймає діагноз дитини, як вирок, та намагається соціалізувати сина. Андрій відвідує звичайну загальноосвітню школу. Хлопчика супроводжує тьютор- особа, яка допомагає дитині налагодити спілкування та вирішити побутові проблеми. 
 
Віталія Тарасенко мати Андрія
 
Благодаря тому, что мы можем заниматься, Андрей прогрессирует. Если раньше это был мальчик, который не смотрел в глаза, не разговаривал с нами, не откликался на обращенную к нему речь, то сейчас это ребенок, который учится в 6 классе общеобразовательной школы и учится достаточно неплохо. Важно, доносить до людей информацию важно. Это облегчит жизнь людям, потому что они не будут нервничать, не понимая, почему такой невоспитанный ребенок находится рядом. Это облегчит жизнь нам, потому что нас не будут дергать лишний раз, когда ребенку и так тяжело, а кто-то еще пристает с советами.
 
Аутизм швидко поширюється у світі. За статистикою, 1 дитина з 59 має сумний діагноз. Для таких дітей характерна поведінка, яка відрізняеться від інших, затримка розвитку мовлення. Дітям-аутистам важко спілкуватися з дорослими, розповідає аналітик дитячої поведінки Ніна Макаров. Для адаптації дитини у сіспільстві потрібна спеціальна АВА-терапія, що допомагає формувати важливі життєві навички. 
 
Ніна Макаров аналітик поведінки (Ізраїль)
 
Я тестирую детей, строю программу, которая подходит для них, индивидуальная программа. Беру во внимание, что мешает ребенку вести себя так или иначе. Помогаю ребенку приобрести альтернативное поведение, которое с нашей стороны, со стороны социума считается правильным поведением. И, конечно, беру во внимание развитие ребенка, на каком уровне он находится сейчас. 
  
Всесвітный день інформування про аутизм відзначається щорічно 2 квітня. Він запроваджений Генеральною Асамблеєю ООН у 2007 році. Засновник громадської огранізації "Дом" Євген Федорчук розповідає: з нагоди цього дня у центрі відбудеться день відкритих дверей, під час якого волонтери спілкуватимуться з батьками особливих дітей. Мета заходу: поширити інформацію про проблему.
 
Євген Федорчук засновник громадської огранізації "Дом"
 
Дети-аутисты- это специфические дети. По своему опыту, у меня ребенок-аутист, я могу сказать, что это не больные дети, это особенные дети. У них особенное мировоззрение, они замкнутые в своем мире, и они себе представляют мир таким, каким они его видят. 
 
Крім того, будівлю центру оздоблять синьою підсвіткою. Синій колір є символом аутизму в усьому світі. Підтримати акцію "Запали синім" може кожен бажаючий, вдягнувши синій одяг або випустивши в небо сині кулі.