В Харькове проходит конкурс среди мастеров легкой промышленности

15.03.2018 15:44   -
Автор:
Харків став майданчиком для проведення всеукраїнського конкурсу "Прорив легкої промисловості". Показувати свою професійну майстерність будуть учні технічних училищ з різних регіонів країни. Конкурсанти представлять свої колекції одягу для акторів театрів і працівників музеїв, а також костюми для дитячих творчих колективів.    
 
Голда Виноградська радник міністра освіти і науки України
 
Училища получают задания для изготовления практичных коллекций, современных под  разных заказчиков, для того что бы во первых получить заказы на изготовление. В результате подготовки к конкурсу училища имеют право, и мы отправляем дизайнеров на помощь туда, чтобы сообща рождались современные коллекции. Общество могло увидеть, тот уровень который мог бы быть и в результате производители начинают сотрудничать все теснее и теснее с нашими  учебными заведениями.
 
Майбутні дизайнери, швачки та закрійники будуть оцінюватись у трьох номінаціях. Основні критерії, каже журі, простота і головне зручність одягу. Адже завдання конкурсантів – розробити дизайн сучасного одягу для персоналу конкретних музеїв або театрів свого регіону, що буде відповідати, в тому числі і  модним трендам. Головний приз для переможців – професійне швацьке обладнання. У мерії впевненні, що проект об"єднає всіх учасників кластеру легкої промисловості.  
 
Вікторія Грецька-Миргородська начальник Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів
 
Мы даем возможность кластеру, легкой промышленности и дизайна, который сформирован в городе Харькове, встретится с теми людьми которые в дальнейшем возможно станут работниками на их предприятии. И это очень большой вклад, то есть идеальная система кластера – это когда в ней присутствуют все заинтересованные стороны. Это и власть, это и громадскість,  это и бизнес и учебные заведения как высшие так и проф-тех училища, которые предоставляют кадры для работы в данной отрасли.
 
Також у рамках проекту організатори провели семінар для педагогів проф-тех училищ, де розказали про сучасні методи обробки в швейному виробництві. Фінал конкурсу відбудеться  – 16 го березня.