В Харькове проходит конгресс ” Счастливая семья” для работы с переселенцами

07.10.2019 14:04   -
Автор:
Все проходить у вигляді лекцій та практикумів. Під час яких польські спеціалісти діляться досвідом з українськими в питаннях інноваційних методів роботи з родинами, вирішення сімейних конфліктів та буденних проблем. Зокрема, у  роботі з вимушеними переселенцями. З польськими благодійниками у напрямку надання соціальної допомоги та соціальної підтримки, зазначили у міськраді, Харків співпрацює не перший рік. Переміщеним особам представники фонду та церкви допомагають як фінансово, так і в питанні адаптації до нового життя.    
 
Василій Тучапець екзарх Харківський УГКЦ 
 
Допомагаєм їм чи знайти роботу, чи отримати якийсь новий фах. Є гранти також, щоб розпочати свій бізнес невеликий. Навіть в такому плані, щоб сім"я могла сама заробляти на себе. Завдяки цій програмі наших донорів одна жінка відчинила невеличку пекарню чи перукарню також. Ще один чоловік, взявши 6 працівників, відчинив автосервіс. Такі конкретні випадки.
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я і соціального захисту населення 
 
Мета цього проекту навчати сім'ї виживати у нових умовах. Навчати сім'ї створювати такі сімейні відносини, які б допомагали їм створювати новий сімейний простір у нових умовах. Це непросто. Тому тут працюють і священники. Тут працюють і психологи, і соцпрацівники. Цей конгрес спрямований на роботу, перш за все, на соціальних працівників і менеджерів у сфері соціальної роботи.