В Харькове проходит фестиваль-конкурс бального танца на Кубок городского головы

15.10.2019 12:39   -
Автор:
У Харкові відбувся фестиваль-конкурс бального танцю на Кубок міського голови. У змаганні взяли участь професійні пари з семи країн світу. У відбірковому етап кубку Харківського міського голови взяли участь понад півтори тисячі танцювальних пар з Італії, Польщі, Великої Британії, США, Болгарії, Білорусі та України. Найбільша кількість учасників конкурсу з міст-побратимів Харкова.  Крім парних танців у латинському та бальному стилях танцюристи провели командний турнір, в якому іноземні команди змагалися з українськими
 
Костянтин Лобойченко заступник міського голови у справах сім'ї, молоді та спорту 
 
Це дуже добра традиція. Сім країн приймають участь. За 15 турнирів більше 15 тисяч пар приймало участь у цьому турнирі. Ми цим пишаємось, виражаємо щиру подяку нашим городам партнерам, містам–побратимам, організаторам цих турнирів.
 
Ідея створення такого конкурсу виникла більше 10 років тому, і з кожним роком турнир стає все маштабнішим, зазначають у міськраді. За словами организаторів, подібні заходи сприяють не тільки комунікації між країнами, а і залучають молодь до здорового способу життя та стимулюють займатися спортом
 
Юлія Згурська заступник директора Департаменту міжнародної праці 
 
Наш департамент давно имеет такую традицию привлекать наши иностранные города побратимы, партнеров из различных стран из различных городов к мероприятиям абсолютно разных формаций, это и научные мероприятия, и конечно же культурны. Мы понимаем, что через культуру, через традиции устанавливаются не только отношения, но и поддерживаются, развиваются международные контакты.
 
Переможці конкурсу отримали дипломи від Харківського міського голови та премії. Організатори конкурсу, вже розпочали підготовку до наступного фестивалю, який також відбудеться у Харкові восені 2020 року.