В Харькове продолжают демонтировать незаконно установленные строения

27.04.2018 14:00   -
Автор:
Збільшення бюджету міста – це його розвиток та підвищення комфорту для городян. Саме тому у Харкові в березні розпочали кампанію з демонтажу незаконно розміщених споруд на території міста, адже скарбниця міста недоотримує близько 10 мільйонів гривень. Сьогодні по вулиці Саперній, це Київський район, демонтували овочевий кіоск, який працював без дозвільних документів.
 
Євгеній Михайлов заступник начальника відділу контролю за розміщенням МАФ та тимчасових споруд Департаменту територіального контролю
 
На указанный павильон Департаментом территориального контроля вывешивалось предписание с просьбой демонтировать указанный объект самостоятельно в трехдневный срок. Требования были проигнорированы, в связи с чем сейчас осуществляется демонтаж в принудительном порядке.
 
Одразу його прибрати не вдалося, адже там до останнього вели торгівлю, а потім, лише по приїзду представників департаменту контролю почали збирати товар.  Поруч із цією спорудою є ще кілька об'єктів, доля яких також вирішена рішенням харківського міськвиконкому. 
 
Євгеній Михайлов заступник начальника відділу контролю за розміщенням МАФ та тимчасових споруд Департаменту територіального контролю
 
Еще несколько павильонов, которые будут так же демонтированы в установленном порядке в ближайшее время. Собранными документами подтверждается, что объекты размещены самовольно, без наличия разрешительных документов.
 
Але можливість не просто звернутися, а і вирішити питання з демонтажем  у власників незаконно встановлених павільонів є, зазначають у профільному Департаменті. Власник може укласти договір на тимчасове користування елементом благоустрою та здійснювати підприємницьку діяльність на законних підставах, сплачуючи кошти в бюджет міста.  Всього ж за рішенням міськвиконкому по всьому місту мають демонтувати більш ніж 700 споруд.