В Харькове продолжается вакцинация кошек и собак

11.04.2012 15:52   -
Автор:

Біля восьмої філії Жилкомсервісу Дзержинського району – черга. Господарі привели  чотирилапих друзів на вакцинацію. Анастасія Плахтіна прийшла робити щеплення відразу двом своїм пухнастим вихованцям: собаці Раді та кішці Сніжці.

Анастасія Плахтіна,  харків`янка:

-Я считаю, очень эффективно, потому что животные то имеют контакты с другими животными и с паразитами, и в принципе, бешенство – это такая вещь страшная, и я считаю, что лучше перестраховаться, чем в итоге потерять животное и не дай бог, заразиться самому.

Усі тварини, яким роблять щеплення, покірні та уколів не бояться. Найсміливіший серед усіх вусатих пацієнтів – котик Барсик. Під час процедури жодного разу не поворушився.

Дмитро Адарченко, власник Барсика:

-Переносит. Семь лет делаем прививки, нормально, никаких, ничего ни побочных эффектов, ничего, хорошо себя чувствует.

Восьма філія – не єдина, де проводиться вакцинація. Зараз процедура триває відразу в трьох районах міста: Дзержинському, Московському та Київському. На всіх дільницях Жилкомсервісу її проводять згідно з графіком. Щеплення роблять вітчизняною вакциною. Вона затверджена в Мінохороні здоров*я. Усі процедури безкоштовні, кажуть ветлікарі.

Віктор Черняк, завідувач міської ветеринарної лікарні №4:

-Значит, мы берем за регистрацию одну гривну семьдесят две копеечки, значит, прививка проводится, выписывается квитанция о том, что собака привита и регистрируется собака, она уже у нас идет по учету лечебницы.

Від середини березня у місті вакцинували вже більше двох з половиною тисяч собак та котів. Під час процедури у жодної тварини сказ не виявили. Наступний етап – додаткове щеплення. Його розпочнуть після двадцятого квітня. Дізнатися про графік прийому ветлікаря господарям тварин можна прямо на дільницях Жилкомсервісу або через об`яви, що розклеєні на під`їздах будинків.

Олександра Суфіянова, Олег Синицький, Харьковские Известия