В Харькове продолжает работать уникальный для города соцпроект. Сотрудники центров админслуг уже оформили около десяти заявок с выездом на дом

24.08.2019 16:18   -
Автор:
Анастасія Максимова – адміністратор центру надання адмінпослуг. Сьогодні вона вперше виїжджає на прийом до заявника. Її супроводжує охорона, а в руках у неї спеціальний мобільний кейс з необхідним приладдям. 
 
Пенсіонерці Ніні Кузнєцовій вісімдесят три роки, вона замовила послугу – актуалізація даних. Адміністратор відкриває мобільний кейс та береться за роботу. 
 
Ці мобільні кейси Харкову надала німецька компанія "GIZ", два комплекти. Тепер за їх допомогою адміністратори надаватимуть послуги вдома, у лікарнях та соцзакладах. 
 
Ніна Кузнєцова 
 
Это очень удобно. Потому что тяжело ходить, невозможно даже.
 
Аби отримати таку послугу – потрібно зателефонувати до кол-центру чи написати на електронну пошту. 
 
Анастасія Максимова адміністратор Центру надання адміністративних послуг 
 
Із заявою звертаються до Центру надання адмінпослуг міста Харкова і вже будемо роздивлятись ці заяви на час, який зручний для людини ми будемо приїжджати на місце виклику.
 
Разом із заявою, розповідають у профільному Департаменті, треба надати копії документів, аби підтвердити, що людина має право на таку послугу. 
 
Вікторія Китайгородська директор Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку
 
Ми зробили ще один крок для того, щоб послуги, які надаються в центрах надання адміністративних послуг міста Харкова стали ще більш ближчими та доступнішими для людей. Скористатися цим сервісом зможуть особи, які досягли 80-річного віку, особи з інвалідністю першої групи, особи, які отримують соціальну допомогу догляду вдома, яка надається працівниками територіальних центрів надання соціальної допомоги.
 
Такі виїзди, зазначила Вікторія Китайгородська, планують проводити раз на тиждень. У майбутньому, за потреби, збільшать їх кількість. 
 
Вікторія Китайгородська директор Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку 
 
Серед таких популярних послуг, які будуть надаватися за межами центрів – це реєстрація місця проживання, зняття з реєстрації місця проживання, це послуги державної реєстрації права власності на нерухоме майно, це послуги, пов'язані із земельними питаннями, це актуалізація даних. Також, крім того, що ми надаємо змогу подати заяву за межами центру надання адміністративних послуг, адміністратори будуть доставляти і результати надання послуги.
 
Скористався мобільною послугою і Михайло Бутенко. Пенсіонер розповідає, звернувся аби отримати довідку про склад сім'ї – і результат не змусив на себе чекати. 
 
Михайло Бутенко пенсіонер 
 
Очень удобно, очень все внимательные. Все подготовлено. Жалоб нет никаких. Все предусмотрели, документы все готовые. Это очень удобно, понимаете. Спасибо большое.
 
Послуга почала функціонувати з 7 серпня, спеціально для особливих категорій громадян міста. Всього ж Регіональний центр послуг надає близько чотирьохсот різних адміністративних послуг і більшість з них можна отримати і вдома у клієнта. Майже всі надаються за короткий проміжок часу, адміністратори розповідають, все залежить від виду послуг. 
 
Олексій Нестеренко адміністратор Регіонального відділу адміністративних послуг 
 
По часу відповідно до послуги, тобто перевірка документів, як попередньо здійснюється так і вже на місці адміністратор перевіряє весь пакет документів відповідно робить копії, або відповідні заяви формуються, роздруковуються, підписуються і вже відповідно до послуги, або результат надається миттєво, або результат надається через певний проміжок часу після прийняття рішення суб'єктом надання адміністративних послуг.
 
Всього за час роботи соціального проекту послугами з виїздом додому скористалися вже близько 10 клієнтів.