В Харькове приступили к замерам фактических норм потребления воды

08.02.2016 16:28   -
Автор:

Сьогоднішня нарада у мерії – це своєрідний попередній підсумок проведенних робіт, щодо перегляду у Харкові нормативів з водопостачання і водовідвелення. Як зазначають фахівці вже визначено близько ста будинків, де проведені всі необхідіні ремонти і житлового фонду, і водомереж та встановлені лічильники обліку.

Роман Нехорошков директор Департаменту житлового господарства міськради

Мы в рабочем порядке отработали со всеми коммунальными предприятиями те вопросы, которые касались текущих ремонтов. Работы выполнены, сейчас оформляются соответствующие договора, документы.

Віктор Кітанін директор Департаменту комунального господарства міськради

Установлены 124 прибора учёта холодной воды, 64 прибора горячей воды. По состоянию на 1 февраля все работы выполнены.

І вже від сьогодні фахівці приступили до фактичних замірів, а саме почали знімати показники з приладів обліку, аби згодом встановити реальні норми споживання води.  

Віталій Панов генеральний директор КП "Харківводоканал"

Сегодня первый день, когда бригады вышли на снятие показаний приборов учёта. И завтра будут такие же работы проводиться по частному.

Сергій Андрєєв генеральний директор КП "ХТС"

Утечек в зданиях нет. В комиссиях работают наши люди. С сегодняшнего дня показания снимаются. Не вижу проблем, которые могли бы тормозить эту работу.

Робота надалі проводитиметься в кілька етапів. Знімати показники з приладів обліку фахівці будуть в зимовий, в літній періоди, а також за відсутності гарячого водопостачання. Як зазначають у мерії, такий збір інформації буде найбільш точним. Адже харків"яни неодноразово звертались до Харківського міського голови Геннадія Кернеса зі скаргами на начебто завищені нормативи. Мовляв при нормі майже 11 кубІв холодної води на одну людину, при наявності лічильника, фактично споживають як мінімум в 2 рази менше. Мер пообіцяв об`эктивно розібратися в ситуації, а висновки надати наприкінці року.

Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови

Был чёткий мэсэдж , который дал Геннадий Адольфович, что мы должны пересмотреть в городе нормы водопотребления. Это не ежеминутный процесс, не однодневный, это плановая работа. Она не может быть выполнена за 1-2 месяца. Этот вопрос будет рассматриваться в течение года, потому что мы должны сделать полный и объективный анализ. И мы придём после этого к реальному обсчёту норм водопотребления и водоотведения.

Тож робота триває. По її закінченню результати досліджень проаналізують науковці, висновки фахівців опублікують і нададуть свої пропозиції на розгляд депутатам міської ради.