В Харькове – пожароопасный период

10.06.2015 19:52   -
Автор:

Пожежонебезпечний період. В цей час кількість дзвінків за номерами 101 та 112 збільшується в рази, допомога пожежних необхідна все частіше.

Ігор Лупандін начальник відділу зв'язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ДСНС в Харківській області

В пожароопасный период происходят многие чрезвычайные ситуации. На сегодняшний день наши подразделения выезжали более пяти тысяч раз. Если быть более точным, то это пять тысяч сто тридцать два выезда.

Шістдесят відсотків виїздів на пожежі. Надзвичайники розповідають, з березня цього року від відкритого вогню постраждало більше 500 осіб. При цьому зазначають, переважно пожежі виникають саме через людську недбалість.

Ігор Лупандін начальник відділу зв'язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ДСНС в Харківській області

Девяносто процентов пожаров, которые происходят в экосистемах – это человек виновник, является человек. Это отдых, это неосторожность.

Непогашене після вилазки багаття, недопалок, що тліє в сухій траві, невимкнена газова комфорка, несправне електрообладнання – саме такі дрібниці можуть стати причиною трагедії, кажуть рятувальники. Тим часом, небезпеку несе не тільки вогонь, а і вода. З тридцятого травня в Харківській області потонуло вже 12 осіб, серед них – шістнадцятирічний хлопець. Причина – розваги у воді, вживання алкоголю та купання у місцях, не відведених для цього.