"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

В Харькове повысили стоимость питания в школах и детсадах с 2020 года

25 гривень для дітей віком від 1 до 3 років та 30 гривень для дітей віком від трьох до шести. Саме такі нові грошові норми харчування сьогодні ухвалили на засідання виконкому для вихованці дитячих садочків. Вони збільшені на 5 гривень по кожній віковій групі. Також зросте з наступного року і вартість харчування школярів: з 11 до 12 гривень для учнів 1-4 класів. Таким чином безкоштовні сніданки у Харкові отримають 54 тисячі дітей початкових класів. 
 
Ольга Деменко директор Департаменту освіти 
 
Виділяються кошти, а потім той, хто приймає участь у тендері – він складає меню на оцю суму так, щоб це меню відповідало натуральним нормам харчування. Тобто це не просто виділені кошти і ми харчуєм. Є чітко встановлені державні норми харчування і ми відслідковуємо, щоб норми харчування виконувались. Тобто, щоб в раціоні дітей була і риба, і м'ясо, і яйце, і ковбасні вироби.
 
Крім того, додає Ольга Деменко, у 2020 році збережуть безкоштовне харчування для дітей пільгових категорій. 
 
Ольга Деменко директор Департаменту освіти
 
Перш за все – це діти-сироти, діти під опікою, діти з багатодітних сімей, діти з малозабезпечених сімей. Крім цього, Харків – єдине місто в Україні, де Харківська міська рада прийняла одноголосно рішення щодо безкоштовного харчування дітей учасників АТО. У нашому місті понад три тисячі дітей учасників АТО, із них 1100 відвідують дитячі садки, і майже 2 тисячі відвідують школу. Всі вони одержують безкоштовне харчування. Тобто, крім безкоштовного сніданку ці діти мають право на безкоштовний обід. Він коштуватиме у 2020 році 15 гривень, в цьому році він був 14 гривень.
 
До всього, безкоштовне харчування отримують і вихованці профтехучилищ пільгових категорій. Воно зросте з 50 до 55 гривень. Крім того, на міськвиконкомі ухвалили вартість харчування у дитбудинку "Родина" та школі-інтернаті для малозабезпечених дітей у розмірі 65 гривень.