В Харькове полным ходом идет строительство новой троллейбусной линии

11.09.2019 14:25   -
Автор:
Автобусний термінал неподалік станції метро Героїв Праці. Саме тут буде кінцева нового тролейбусного маршруту, що з'єднає цей мікрорайон з Північною Салтівкою. 
 
– Я больше езжу троллейбусами, пускайте. Буду рада, если будет ходить.
 
Зараз же в бік фактично околиці Салтівки люди дістаються маршрутками. Що завжди переповнені. Та і їхнім інтервалом люди не надто задоволені. 
 
Віктор Іванович пенсіонет
 
До 9-ти часов он ходит нормально. А с девяти уже начинается через 20 минут когда как.
 
Якраз задля зручного переміщення людей з віддаленої частини міста до метро місто вирішило прокласти нову тролейбусну лінію. Наразі зведення 7-ми кілометрового маршруту в бік вулиці Наталії Ужвій, де і буде його кільцева, йде повним ходом. Вздовж вулиць, якими курсуватиме електротранспорт, одну за однією встановлюють опори. Після на них, кажуть фахівці,  згодом буде змонтована контактна мережа.  
 
Сергій Дульфан директор Департаменту інфраструктури 
 
Проект строительства троллейбусной линии на Северную Салтовку состоит из двух больших проектов. Первый включает установку опор контактной сети, навеску и строительство тяговой подстанции. А второй – освещение и кабельные сети со строительством тяговой подстанции. По первому выполнена установка более 50 опор из 230. Дальше будем навешивать кронштейны, собирать саму контактную сеть. По тяговой исполнителю выплачена предоплата. Срок выполнения подстанции примерно 3 месяца. Но уже сегодня ведутся работы на самой подстанции. Выполнена основная часть фундамента.      
 
Для нового тролейбусного маршруту, повідомили у профільному Департаменті, місто переклало і всю контактну мережу. Тому як тільки фірма транспортує до Харкова конструктив електропідстанції, її змонтують. Завершити весь обсяг робіт зі зведення нової тролейбусної лінії, уточнили в міській раді, планують до кінця коку.  
 
Сергій Дульфан директор Департаменту інфраструктури 
 
По планам у нас окончание строительных работ в ноябре. После этого будет пусконаладка. Поэтому мы думаем, что в средине декабря уже будет пущена первая единица подвижного состава здесь.
 
Новим маршрутом, номер якого поки у профільному Департаменті не розголошують, курсуватимуть нові тролейбуси, що місто зараз почало отримувати завдяки співпраці з міжнародними банками-партнерами.