В Харькове пока тепло, в четверг синоптики обещают до +25°

01.10.2019 13:54   -
Автор:
Якщо  на перший день жовтня українські синоптики передавали штормове попередження, то вже у середу, другого числа обіцяють по всій Україні буде сухо, тепло та сонячно, температура повітря становитиме 19-24 градуси вище нуля. Але така ідилія, кажуть, не надовго і поступово до кінця цього тижня більшу частину країни охопить похолодання і йтимуть дощі. А от харків"яни ще зможуть насолоджуватися хорошою осінньою погодою, зазначають у регіональному гідрометцентрі. У четвер, 3 жовтня, стовпчик термометру підніматиметься подекуди до позначки +25. 
 
2 жовтня. Мінлива хмарність. Без опадів. Вночі та вранці слабкий туман. Температура повітря вночі 3-8° тепла, вдень 18-23°.
 
3 жовтня  Без опадів. Вночі +5-10°, вдень 20-25°.
 
4 жовтня. Дощ. Вітер 7-12 м/с. Температура повітря: вночі 8-13° тепла, вдень 17-22°. 
 
У вихідні ж температура повітря піде на спад, у суботу 12-17, у неділю вже 10-15 з позначкою плюс. Саме таким буде початок місяця. А от далі в Укргідрометцентрі прогнозують класичний розклад погоди і очікують, що жовтень вцілому буде помірно прохолодним і дощовим
 
Середня місячна температура передбачається 7-12°тепла, що близько до середніх багаторічних значень. Місячна кількість опадів очікується 32-65 мм, що в межах середніх багаторічних значень. 
 
Разом з тим очікуються і сонячні дні, але далеко вже не спекотні. Такі періоди називають "бабиним літом" або "золотою осінню" і припускають, що вони прийдуть двічі на кілька днів – перед Покровом, це до 14 числа, а потім ще після 20-го жовтня. Що ж до листопАда, то цей місяць, за попередніми прогнозами обіцяє бути холодним, з дощами та сніном і заморозками.