В Харькове появится еще одна программа по энергоэффективности жилого фонда

13.11.2019 12:51   -
Автор:
Енергоефективність та економія витрат на енергоносії. В Харкові розробили ще одну програму для житлових будинків, щоб люди могли заощаджувати. "Енергодім" буде частиною міської програми так званих "Теплих кредитів". 
 
Олександра Капінус помічник керівника з розвитку та впровадження енергоефективних заходів та нових технологій Асоціації підтримки ЖК, ЖБК та ОСББ 
 
Представник ОСББ подає заявку у Фонд енергоефективності. Отримує кредит на впровадження енергоефективних заходів і в рамках цієї програми передбачається з міського бюджету відшкодування відсоткової ставки за кредитами, які вони залучили на пидбання та проведення відповідних робіт з енергоефективності. Максимальна сума допомоги, яка складає в рамках цієї програми, становить 500 тисяч гривень за одним кредитним договором для будинку ОСББ.  
 
Сама міська програма "Теплі кредити" у Харкові працює з 2016 року. За цей час компенсацію на утеплення будинків отримали 44 ОСББ та ЖБК. За умовами програми, з міського бюджету відшкодовується 20% суми кредитів, залучених ОСББ, ЖК та ЖБК на енергоефективні заходи, але не більше 200 тисяч гривень за однією кредитною угодою. Цього року на програму "теплих кредитів" передбачено фінансування в розмірі майже півтора мільйони гривень.
 
Олександра Капінус помічник керівника з розвитку та впровадження енергоефективних заходів та нових технологій Асоціації підтримки ЖК, ЖБК та ОСББ 
 
Ми додатково стимулюємо співвласників, щоб залучати їх до впровадження енергоефективних заходів, додатково стимулюючи відшкодування відстоткової ставки за кредитами.
 
Остаточне рішення щодо програми "Енергодім" повинні ухвалити депутати міськради на сесії.