В Харькове подписан меморандум о сотрудничестве с Китайской диаспорой в Украине

12.12.2019 15:12   -
Автор:
Друга Міжнародна конференція, присвячена питанням взаємодії органів місцевого самоврядування, іноземних представництв та національних меншин, зібрала у Харкові всіх місцевих владників, представників дипломатичних установ і національних об'єднань. Бо Харків сьогодні – це велика сім"я, тут мешкають представники майже ста національностей, які вже поправу вважають Першу столицю своїм рідним містом.   
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Сегодня каждый третий житель города является представителем некоренной для Украины национальности, но все мы – харьковчане. Харьковский городской совет тесно взаимодействует с представителями национальных меньшинств, дипломатическим корпусом в городе Харьков. У нас никогда не было ни межнациональных, ни религиозных конфликтов, уверен, что так будет всегда.
 
Для забезпечення комфортних умов діяльності всіх національно-культурних товариств, у місті навіть було створено Громадську раду з питань міжнаціональних відносин при Харківському міському голові. І робота в пошуку нових напрямів такого взаєморозуміння триває постійно. От і сьогодні між Харківською міськрадою та Китайською діаспорою в Україні було підписано Меморандум про співробітництво в сфері культури, освіти, науки, охорони здоров"я та торгово-економічних відносин. 
 
Лі Сюеган голова Китайської діаспори в Україні 
 
Ми раді тому, що взаємовідносини між Харковим і Китайською діаспорою України будуть розвиватися. Зі свого боку ми намагаємося залучити до роботи в Харкові інвесторів, щоби місто розвивалося. Налагодження плідної співпраці тільки на краще як харків"янам, так і китайським бізнесменам.
 
Підписання Меморандуму, впевнений Ігор Терехов, це черговий приклад того, що розвиток дружніх взаємовідносин є важливим питанням для міста. 
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Это не секрет, что Харьков является одним из самых комфортных городов для жизни в Украине, в том числе, в силу того, что городская власть старается учитывать интересы и создавать благоприятные условия для всех проживающих здесь лиц. Я уверен, что эта конференция послужит мощным импульсом, для того чтобы мы чётко и грамотно взаимодействовали и слышали друг друга.
 
Тож учасники конференції обговорили актуальні питання розвитку співпраці з нацменшинами, зміцнення міжнародних відносин та попередження міжнаціональних конфліктів.