В Харькове под видом сливочного масла продают спред

09.02.2016 13:25   -
Автор:

Бутерброди, каші, млинці, – всі ці звичні страви по-справжньому смакують тількі із вершковим маслом. Для більшості людей воно – продукт майже щоденного вжитку. Та чи дійсно те, що лежить на полицях магазинів – справжнє масло? В Держстандартметрології провели перевірку. І після отримання результатів фахівці прийшли до висновку: не все те масло, що маслом зветься.

Олена Дуліна начальник відділу – завідувач лабораторії ДП "Харківстандартметрологія"

Был отобран двадцать один образец масла сливочного различных производителей. Представлена география практически всей Украины. Из этих двадцати одного образца семь образцов содержали растительный жир. Отбирали продукцию масла, которое изготовлено по ДСТУ-4399 2005 года, который не предполагает наличия растительного жира в масле крестьянском или же бутербродном.

Фахівці кажуть, взірці, в яких було знайдено рослинні жири не можна назвати навіть маслом. Фактично це – так званий спред, який на відміну від оригінального продукту не несе ніякої користі для людського організму. Та як же обрати справжній продукт в магазині, якщо третина товарів, що лежать на полицях – неякісна? Експерти кажуть, відрізнити масло від спреду можна перш за все за консистенцією.

Олена Дуліна начальник відділу – завідувач лабораторії ДП "Харківстандартметрологія"

Считается, что если масло содержит растительный жир, то оно более мягкое на ощупь. то есть, когда мы его достаем из холодильника оно более мягкое. А масло которое полностью изготовлено из молока, натуральное, оно более твердое.

Та головний індикатор якості масла – це його ціна. Адже на виготовлення кілограму оригінального продукту потрібно витратити тридцять літрів молока. Тож коштувати двадцять гривень кілограм справжнього масла аж ніяк не може.