В Харькове планируют запустить ночные троллейбусы

28.11.2019 14:13   -
Автор:
Не працює метро, не курсують трамваї, тролейбуси та маршрутки? Зараз аби дістатися до дому потрібно брати таксі, але згодом стане можливим їздити Харковом вночі і на громадському транспорті. Наразі місто, розповідає заступник міського голови з питань цифрової трансформації Олег Дробот, співпрацює з мобільними операторами. Вони мають аналітику пересування містян і завдяки цьому даним можна зрозуміти, де у Харкові можна ввести нічний маршрут. 
 
Олег Дробот заступник Харківського міського голови з питань цифрової трансформації
 
Це дозволить нам зрозуміти коли саме потрібно і це впровадити нічний маршрут. Це буде відповідний розрахунок, відповідна аналітика і, мабуть, у п'ятницю вночі чи у суботу вночі у певний проміжок часу у певних місцях відповідно з пункту А до пункту Б треба буде впровадити цей маршрут. 
 
Після детального аналізу, де саме можна запровадити нічний маршрут, пояснює Олег Дробот, дані та власне пропозиції передадуть перевізниками. Ідея не нова, що саме це буде за вид транспорту – ще невідомо, однак у цьому питанні потрібен економічний сенс аби виграли всі. 
 
Олег Дробот заступник Харківського міського голови з питань цифрової трансформації 
 
Ми зробимо так, щоб це було цікаво всім. Тобто місто надає якісний сервіс, громадяни отримують можливість переміщуватися містом вночі загальнодоступним транспортом, перевізник також не буде втрачати кошти, він буде заробляти на цьому маршруті.
 
Цьогоріч, зазначив віце-мер, нічний маршрут точно не впровадять, але на наступний рік планують.