В Харькове планируют усилить охрану учебных учреждений и открыть ещё 3 ресурсных комнаты

11.12.2017 13:32   -
Автор:
"Тривожною кнопкою" для екстренного виклику правоохоронців минулоріч за кошти міського бюджету було обладнано всі дитячі навчальні заклади. А у кожній 5-ій школі на сьогодні в наявності система відеоспостереження, що дозволяє контролювати порядок у всіх куточках навчального закладу всередені і навіть зовні, на вході, та спортивних майданчиках. І робота у цьому напрямку залишається в пріоритеті міської влади. Освітяни звернулись до депутатів з ініціативою посилити охорону навчальних закладах, щоб окрім звичайного сторожа в навчальних дитячих закладах працював і охоронець. Тож відповідно до цього, кажуть, необхідно внести зміни у міську комплексну програму "Розвиток освіти". 
 
Олена Віцько заступник директора Департаменту освіти Харківської міської ради 
 
Изменения связаны с инициативой о внесении положения об охране общеобразовательных учебных учреждений. Это и поможет снять финансовую нагрузку с родителей и обезопасить, и создать комфортные условия для пребывания наших детей.
 
А от задля комфорту навчання дітей з особливими потребами триває робота над створенням спеціальних ресурсних кімнат. Перша вже була відкрита в загальноосвітній школі №105, що з цього навчального року почала працювати в інклюзивну режимі. Спеціально обладнане приміщення повністю пристосоване як для занять, так і розвитку повсякденних побутових навичок і дозвілля особливих дітей, а таких у Харкові загалом більше тисячі, з них близько 30-ти пересуваються за допомогою інвалідного візка. Зараз завершується облаштування такої ж кімнати у школі №100, а вже наступного року в планах відкрити такі і в школах №124 і 38. Крім того продовжується робота і з створення інклюзивних класів та забезпечення закладів освіти вільним доступом. Так цьогоріч було встановлено 16 пандусів, майже 150-т кнопок викликів персоналу.