"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

В Харькове планируют создать новый детсад и центр для людей с инвалидностью

В Департаменті освіти ініціюють створення нового дошкільного дитячого закладу, про це фахівці повідомили на засіданнях постійних депутатських комісій, що проходять на передодні проведення сесії Харківської міської ради, де і будуть прийматися остаточні рішення. Новий садочок облаштовуватимуть у Новобаварському районі в будівлі, де колись вже функціонував дитсадок. 
 
Олена Віцько заступник директора Департаменту освіти Харківської міської ради 
 
До 1972 года там размещался детсад, он принадлежал райздравотделу, потом жилищная контора и с 2007 года здание не использовалось. Здание в августе текущего года было возвращено в коммунальную собственность, поэтому появилась возможность использовать его по прямому назначению. Планируется 3 группы для 70 воспитанников. Поэтапное возобновление начнётся с января 2018 года. 
 
З початку наступного року у Харкові планують облаштувати і новий центр для реабілітації людей з інвалідністю. Створити нову установу мають намір на базі територіального центру Московського району, що розташований по вулиці Валентинівській 23 Г, де нещодавно було відкрито "соціальний готель". 
 
Лариса Болгова директор Департаменту праці та соціальної політики Харківської міської ради 
 
Цель создания этого центра – это реабилитация инвалидов в основном с нарушениями опорно-двигательного аппарата и их интеграция социальная. Очень давно мы об этом говорили, это одно из стратегических направлений в работе с инвалидами. Поэтому просим поддержать данное решение. 
 
А ось щодо вже існуючого центру соціально- психологічної реабілітації дітей, то він продовжить свою роботу. В Департаменті праці та соціальної політики виступили з пропозицією продовжити міську комплексну програму "Назустріч дітям" до 2020 року і затвердити її кошторис в розмірі понад 5 мільйонів гривень.