В Харькове планируют на 100% восстановить в высотках системы противопожарной защиты

13.11.2017 14:38   -
Автор:
Із семиста висотних будинків, а саме стільки їх у Харкові, лише у 220-ти справні системи протипожежного захисту. Робота з їх відновлення ведеться, зазначають рятувальники, цьогоріч відремонтували 43 системи, але, визнають, цього недостатньо.
 
Володимир Юрченко начальник Харківського міського відділу ГУ ДСНС України в Харківській області
 
Несмотря на проводимую работу до настоящего времени в 478 домах системы противопожарной защиты не работоспособны, это 68% от общего количества домов. В 508 домах противопожарная автоматика совсем не обслуживается. Из 32 тысяч пожарных кранов 14 тысяч в нерабочем состояние. 
 
Роботу рятувальників ще ускладнює захаращеність місць загального користування жителями будинків. Це не тільки блокує шляхи евакуації, а й не дозволяє навіть дістатися до системи димовидалення. На сьогодні в робочому стані таких тільки третина.
 
Роман Нехорошков директор Департаменту житлового господарства Харківської міської ради
 
Задача такая стоит, чтобы на следующий год мы довели показатель работоспособности до 50%. Мы, в первую очередь, будем заниматься домами, где у нас свободный доступ к коммуникациям и вентиляционному оборудованию, которое требует восстановления этих систем.
 
Втім задача владників продовжувати цю роботу до повного завершення, в тому числі і у відомчих будинках, де стан протипожежного захисту взагалі не покращується.
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
Давайте усиливать эту работу, потому что показатель 33% – это очень мало. Если следующий год 50%, то планы должны быть и на следующие годы, чтобы мы вышли на 100%. 
 
Більш того, зауважив Ігор Терехов, роботу цю не слід відкладати, адже за цим стоїть безпека і життя людей.
 
В планах владників і відновлення вуличних пожежних гідрантів. Таких у Харкові понад 6,5 тисяч, з них 1,5 тисячі, як показали перевірки, знаходяться в неробочому стані. Особлива занепокоєнність викликає стан гідрантів, що знаходяться на відомчому балансі, а також на території вже збанкрутілих установ, де зачасту виникають пожежі.
 
Віталій Панов гендиректор КП "Харківводоканал"
 
Это пожарные гидранты, которые находятся на предприятиях и на ведомственных сетях. Постоянно у нас возникают с ними вопросы, особенно актуально, это предприятия банкроты, там где никого уже нет, а тем не менее это часто случается, когда МЧС выезжают на пожары, и мы отправляем свою бригаду, которая оборудована всем необходимым, но тем не менее там ситуация намного хуже.