В Харькове отремонтируют 21 школьный стадион

14.07.2018 14:57   -
Автор:
У Харкові продовжується реконструкція шкільних стадіонів. З 2012-го року, а саме тоді і розпочалася міська програма, зі 181-єї школи міста вже відреконструйовано 60 стадіонів. Цього року планують оновити ще 21 об'єкт в учбових закладах міста, зазначає директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексій Чубаров. 
 
Олексій Чубаров директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту
 
Кроме того, в пяти дошкольных учебных учреждениях будут так же построены детские площадки. Этот опыт был начат в прошлом году и он показал себя очень успешно. 
 
Що ж до шкільних стадіонів, то наразі в роботі 12 спортивних об'єктів і до кінця місяця, робочі візьмуться за інші, що є у плані. Стадіон Харківської спеціалізованої школи № 134, по вулиці Шевченка, один з тих, об'єктів де вже триває ремонт 
 
Юрій Нестерук директор КП "Спорт для всіх"
 
Происходит демонтаж старого оборудования, старых тренажеров, и идет подготовка площадок для новых стадионов. Это и футбольные площадки, и комбинированные площадки для баскетбола и стритбола, для пляжного волейбола, площадки для сдачи норматива бег на 100 метров. 
 
Окрім цього тут також будуть столи для занять армреслінгом, а також для гри у настільний теніс. Ті ж тренажери, що вже демонтували, ще у доволі доброму стані, тож їм зроблять профілактику та встановлять на окремому майданчику, аби у дітей був більш широкий асортимент у виборі вправ для фізичного розвитку. Власне вся ця міська програма і націлена на популяризацію здорового способу життя .  
 
Олексій Чубаров директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту
 
Программа "школьный стадион" действует по инициативе Харьковского городского головы, она является достаточно уникальной  на территории Украины, потому что ни в одном городе Украины не проводятся такие масштабные реконструкции школьных стадионов.  Вот уровень и процент выполнения именно переформатирования школьных стадионов один из самых высоких. Поэтому я думаю, дети города должны с благодарностью относится к этой программе и конечно же доказывать своими высокими спортивными результатами.
 
І школярі таки чекають на оновлений стадіон, каже  керівництво 134-ї школи, адже я к показує практика одних тренажерів замало.  Фізичними вправами воліють займатися не тільки ті, хто нарощує м'язи, а і ті хто удосконалює спритність.
 
Світлана Шепель директор Харківської спеціалізованої школи № 134 
 
Звичайно діти чекають на це. Це буде новий майданчик для фізичного виховання, центр фізичного виховання можна сказати нашого мікрорайону. Тому звичайно ми дуже вдячні міській владі, яка так опікується здоров'ям наших дітей 
 
Окрім місць для занять різними видами спорту, звичайно змонтують і футбольний майданчик. У 134-й школі він буде розміром,  22 на 44 метри. Розмір залежить від території навчального закладу. Де є можливість будуються повнорозмерні поля для занятть футболом.   Завершити масштабну реконструкцію 21-го стадіону, планують у вересні місяці.