В Харькове отметили 31-ю годовщину вывода войск из Афганистана

14.02.2020 14:44   -
Автор:
Всі вони рідні, близькі та друзі воїнів-інтернаціоналістів святкують одночасно радісний та скорботний день виведення військ із Афганістану. Вже 31 рік поспіль вони збираються разом, аби вшанувати пам'ять тих, хто загинув у десятирічній війні, що покалічила життя багатьох українців. Тільки Харків віддав за війну на чужбіні 124 солдата і сотні повернулись інвалідами. Але пам'ять про них живе і донині. На їх честь у місті продовжують встановлювати меморіальні дошки, члени їх сімей отримують необхідну допомогу та підтримку. 
 
Віктор Борзов голова Харківської міської спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) 
 
При помощи депутатского корпуса Харьковского городского совета мы за последние три года сделали колоссальнейшую работу. Мы установили 46 погибшим в Афганистане харьковчанам, которые учились в харьковских школах. И мы бы хотели бы, что бы больше ни одной такой мемориальной доски бы не было по случаю участия в боевых действиях и не вернувшихся домой. 
 
І всі вони, немов одна родина, спільно вшанували пам'ять тих, хто 31 рік тому не повернувся додому. Учасники бойових дій та представники громадських організацій отримали почесні грамоти міської ради та подяки Харківського міського голови. 
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення 
 
Мы уже столько раз собираемся, мы уже столько лет проходим через этот день, называя его по-разному и праздником, и воспоминаниями и как угодно. А ничего же не утихает внутри, все становится только острее, все становится сильнее. Я ненавижу войну. Я проклинаю всех, кто начинает войны. Я боготворю всех, кто их способен закончить и я низко кланяюсь тем, кто, не смотря на то, как он попал на эту войну, то ли по доброй воле, то ли по Божьей воле прошли ее с честью. Живите как можно дольше! Будьте здоровы! Пусть в ваших семьях и на нашей украинской земле будет мир! 
 
Після урочистостей для всіх присутніх відбувся концерт за участі ветеранів-інтернаціоналістів та творчих колективів міста.