В Харькове отмечают 75-ю годовщину освобождения Украины

28.10.2019 15:43   -
Автор:
Свято зі сльозами на очах. 28 жовтня – день, коли Україна відзначає визволення від нацистських загарбників. Зі всього міста вшанувати пам'ять загиблим у Другій Світовій війні приїхали всі – студенти та ветерани, ті хто пам’ятають, і ті, хто відчув на собі весь страх війни.
 
Ірина студентка
 
Сегодня очень важный день – День освобождения Украины. Я решила прийти сюда возложить цветы в эту честь и увековечить память того, что происходило в нашей стране.  Я считаю, что должен быть мир, спокойствие  и абсолютно никакой войны.
 
Отець Миколай священнослужитель 
 
Как не прийти в такой день, это день освобождения Украины. Это великое событие, это страшное время было. Нужно почтить прежде всего молитвенно. Музыка, концерты, это замечательно, но именно молитва. А настроение, конечно же радостное, потому что это 75 лет как все закончилось, и даст Бог, чтобы в нашей стране наступил мир и согласие и все жили дружно и мирно.
 
За словами віце-мера Світлани Горбунової-Рубан – головне пам’ятати і не допускати старих помилок у непростий для країни час.
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення
 
Сьогодні ми прийшли сюди, щоб відмітити 75-ту річницю визволення України. А емоції, які приходять до кожної нормальної людини, що тут знаходиться, на цьому меморіалі біля Матері Батьківщини, вони однакові – це пам'ять про тих, хто загинув, захищаючи нашу родину, Вітчизну. Це пам'ять про тих, хто піднімав Україну після воєнної руйнації. Не хочеться щоб була війна, хочеться щоб був мир, але для цього треба дуже багато зробити,а зробити потрібно всім нам.
 
В тій чи іншій мірі, в цій війні взяли участь понад 60 країн світу, тоді як кількість жертв, за різними оцінками, сягає від 50 до 80 мільйонів чоловік. Ця війна відома перш за все жахливими злочинами проти людяності і масовими вбивствами. Пам’ятати і бути вдячними – головна мета заходу.
 
Віталій Анісімов віце-адмірал
 
Это праздник освобождения Украины от захватчиков – это главное, конечно. Но мы сюда не только ходим отмечать праздники, мы сюда приходим, ветераны, для того чтобы почтить память погибшим людям. Они своей жизнью создали для нас свободу.  Радость со слезами на глазах.