В Харькове открыт лодочный сезон

23.05.2012 18:15   -
Автор:

Людмила с донькою перші з харків"ян, хто відкриває човновИй сезон. Маленька Таісія, сьогодні – в СВІЙ день народження, вперше у своєму житті відправиться на прогулянку річкою Харків.

Таісія Світлична,  4 роки:

-Я хотела быть сегодня принцессой. И покататься на лодочке.

Людмила Світлична,  мати Таісії:

-Ну на лодочке, по речке, всё таки такая красота, весна, всё так красиво. Вот мы решили сделать такой подарок покатать на лодке как настощую леди.

Вбрання, щоправда, не як у справжньої леді, зате – надійно, кажуть фахівці. Спеціально навчені матроси-рятувальники не тільки беруться за весла, а й гарантують – у будь-якому разі прийдуть на допомогу.

Сергій Воробйов,  адміністратор човнових станцій:

-Берём на буксир и провозим обратно, но таких казусов ещё не было. Лодки предусмотрены такие, что даже если полностью она будет наполнена водой, она будет на плаву, человек будет держаться и не утонет. 

Човнів для прогулянок чимало – 30-ть, втім, у планах збільшити їх кількість – до п"ятдесяти, щоб вистачило усім бажаючим.    

Віктор Кітанін , директор Департаменту комунального господарства:

-Лодочные станции работают. И соответственно здесь наверное появятся толпы желающих. Во всяком случае в прошлом году взять лодку в выходные дни было очень большой проблемой.

В тому, що річний атракціон стане родзинкою Харкова, чиновники не сумніваються, до того ж на час проведення Єврочемпіонату з футболу очікується багато туристів. Втім, чотирирічна Таісія вже оцінила всю красу прогулянки по річці.

Таісія Світлична,  4 роки:

-Рыбки, гуси. – А где ты гусей видела? – Мама, там, на речке! – Понравилось? – Да. 

Анжела Сушко, Сергій Перець, Харьковские Известия.