В Харькове открылось консульство Республики Белорусь

04.09.2014 18:38   -
Автор:

Першим почесних гостей з Білорусі в Першій столиці привітав заступник харківського міського голови Ігор Терехов. Зустріч пройшла у міськраді. Сторони обговорили перспективи співробітництва між двома країнами, а також соціально-політичну ситуацію в Україні. Віце-мер запевнив гостей – незважаючи ні на що в Харкові ситуація стабільна.

Ігор Терехов заступник Харківського міського голови з питань розвитку та забезпечення життєдіяльності міста

Ситуация в городе у нас находится под контролем. Мы контролируем ситауцию. Я думаю, что у нас все будет нормально и верю в это. И уверен, что наши отношения только будут крепнуть. Совместными усилиями у нас получится.

Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні Валентин Величко сумнівів в цьому не має. Каже, доказ тому – відкриття в Харкові білоруського консульства. Чому саме в Першій столиці, пояснює просто – вже багато років триває співробітництво між Харковом та Мінськом. До того ж можливості та перспективність нашого міста знають у всьому світі.

Валентин Величко Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні

Научно-технический город. Это город… ну кто Харьков не знает, вот так я спрошу. Каких только отраслей нет здесь? Разбуди человека – это "Турбоатом", это завод Малышева сегодня. Единственное осталось предприятие, которое на постсоветском пространстве делает уникальные подшипники.

Двостороня співпраця вже розпочалася, підкреслив новопризначений Почесний консул Республіки Білорусь у Харкові. Фахівці вже виділили основні напрямки.

Дмитро Бугас Почесний консул Республіки Білорусь у Харкові

Это культура. По культуре завязана школа им. Репина. Уже под нашей игидой издана реплика книги. Работа будет идти в спортивном направлении. В ноябре месяце мы планируем провести совместные соревнования между харьковскими и минскими спортсменами. Работа идет в области бизнес направления.

Неабияку увагу спеціалісти приділятимуть і розвитку торгово-економічних відносин.