В Харькове открыли монумент защитникам Украины

15.10.2019 13:29   -
Автор:
Куб, як образ держави, зі щілиною, що символизує рану, що залишила війна.  І 14 стел – нагадування про рік початку війни, які за задумом архітекторів, заповнюють цю рану. На кожній металевій конструкції викарбувані слова вірша Сосюри "Любіть Україну".  У Харкові відкрили монумент захисникам України, які загинули в зоні АТО. 
 
У перших рядах ті, хто за Україну віддав найдорожче. Матері загиблих, небагатослівні, але всім сердцем прагнуть, щоб в Україні скоріше настав мир.   
 
Валентина мати загиблого військового 
 
Чтоб закончилась быстрей война. 
 
Окрім матерів на урочистостях духовенство, громадськість, військові та ветерани. 
 
Ігор Маліцький ветеран війни 
 
Доки ми будемо ставити мертвим нашим молодим хлопцям? Я навіть не знаю, як оце дивитися на відкриття пам'ятника… в цьому сторіччі. Пройшла ж така велика війна та. А зараз ми на своїй землі і гибнемо.
 
Обговорення концепції цього пам'ятника, встановлення якого ініціювала громадськість, у Харкові тривало близько трьох років. Реалізували той проект, який повністю задовільнив всіх: і родини загиблих, і ветеранів АТО. Цей монумент, зазанчила віце-мер Світлана Горбунова-Рубан, є символом пам'яті про всіх загиблих за мир на українській землі.
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я і соціального захисту населення  
 
Сьогодні день захисника України і в цей день ми відкриваємо монумент. Монумент слави тим захисникам України, хто віддав за неї життя. На цьому монументі написано Герої не вмирають. І так воно буде і завжди є у нашому суспільстві. Але нам сьогодні дуже бракує єдності. Дуже бракує взаємопорозуміння. І всього того, щоб ми стали один біля одного як один моноліт на захист нашої України. Щоб ми зробили все, щоб у нашій Україні був мир. Щоб у кожній сімї була злагода, щоб діти і матері не втрачали своїх синів та батьків. Ми повинні зробити, щоб наша країна була найкращою, найквітучішою  державою у всьому світі.