В Харькове открыли ещё одну мемориальную доску Герою Советского Союза

15.11.2016 13:37   -
Автор:
Меморіальна дошка, що була відкрита сьогодні на фасаді будинку, що на Гімназійній набережній, 18, відтепер є символом пам"яті героя Другої світової. У цьому будинку мешкав Міля Фельзенштейн. Він народився у Харкові. І після закінчення Ташкентського кулеметного училища добровольцем пішов на фронт. І восени 1943 року відзначився в операції з захоплення плацдарму під Керчю. 
 
Лариса Воловик директор Харківського музею Голокосту 
 
Катер на котором находился взвод Фельзенштейна не мог пришвартоваться к берегу. И тогда бойцы во главе с командиром прыгали в воду и потом вплавь добравшись к берегу, ворвались в неприятельские окопы, забросали гранатами и вынудили врага отступить. 
 
Через два тижні після цього бою Мілі Фельзенштейну було присвоєне звання Героя Радянського Союзу за зразкове виконання бойових завдань на фронті і проявлені при цьому мужність і героїзм. 
 
Леонід Леонідов голова Харківського обласного комітету "Дробицький яр"
 
500 тысяч евреев воевали на фронтах. Второй мировой войны. И то, что мы сейчас отдаём им дань памяти, мне кажется, это очень правильно и очень по доброму и не потому что они евреи, а потому что они защитили мир от нацизма. 
 
Всього у Харкові понад 70-т пам"ятних табличок Героям Радянського Союзу і кавалерам Ордену Слави. 10-ть меморіальних дошок були встановлені в рамках програми "Пам'ятаємо Героїв", яку реалізують Харківський музей Голокосту та обласний комітет "Дробицький яр".