В Харькове откроют гендерный центр

09.03.2018 18:33   -
Автор:
У Харкові ухвалена та працює програма з розвитку гендерної та сімейної політики. В її рамках у місті відкриють гендерний центр. Раніше він існував, як культурний проект та не мав власного приміщення. Тепер місто його надало. Центр має запрацювати по вулиці Ромена Ролана, тринадцять.
 
Ольга Чичина депутат Харківської міської ради, голова депутатської групи з гендерних питань
 
Это то место, где каждая девушка, женщина, каждый молодой человек вне зависимости от пола, возраста либо социального статуса имеет возможность для развития. Почему это просветительство? Потому что основа – это гендерный музей, который является и являлся такой жемчужиной Харькова в женской истории. Мы говорим про тренинговый центр для женщин, мы говорим про арт-площадку для маленьких детей, мы говорим про экономические возможности, женское предпринимательство.
 
Приміщення наразі потребує ремонту. Його приведуть у порядок і тоді центр зможе приймати відвідувачів. У міській раді повідомили, що це буде за три-чотири місяці.
 
Тетяна Ісаєва директор Музею жіночої та гендерної історії та Центру гендерної культури
 
Приміщення влаштоване таким чином, що спочатку треба робити ремонт в одній половині, потім перейти в іншу і запустити вже одну половину. Воно знаходиться в дуже зручному місці. Ми хочемо зробити там такий інтерактивний музей з експозиціями, присвяченими саме жіночій історії, просуванню гендерної рівності.