В Харькове откроется школа для детей-аутистов

15.03.2016 14:10   -
Автор:
Допомога дітям з особливими потребами. Ця тема зібрала разом представників мерії та керівників різних громадських організації Харкова. Кожен прийшов зі своїм соціальним проектом. Серед них – відкриття спецшколи, в якій навчатимуться учні, хворі на аутизм. Ці діти, каже співавтор проекту Наталія Івашура, замкнуті в собі та не йдуть на контакт з іншими людьми. Однак саме у цьому закладі особливим школярам фахівці допоможуть стати соціальними.
 
Наталія Івашура керівник організації благодійного фонду допомоги дітям з аутизмом
 
Если ребёнок нуждается в коррекционной или вспомогательной программе, значит ребёнку будет прописан индивидуальный план учебный и ребёнок будет заниматься по своему плану. В классе будет находится 8 детей, у них будет 2 преподавателя, которые знают, что такой аутизм и как преподносить им информацию.
 
Готуються у місті і до реалізації інших проектів для особливих дітей. Різного віку: від народження до дорослішання. І це не лише освітня допомога, а й медична та психологічна. І в реалізації цих задумів, кажуть керівники громадських організацій, підтримка керівників міста сприяє досягненню реальних результатів.
 
Лариса Болгова директор Департаменту праці та соціальної політики 
 
Есть у нас серьёзные наработки, инновационные технологии, которыми Харьков делится и с другими городами Украины. И у нас есть многолетний опыт работы единой соцсети. 17 уже было конкурсов-проектов социальных.
 
Ганна Кукуруза керівник благодійного фонду "Інститут раннього втручання"
 
Именно взаимодействие с властью для любой общественной организации, и эффективное взаимодействие – это показатель того, что то, что ты делаешь – оно востребовано. Очень важно, что это поддерживается властью, в нашем случае, городскими властями.