В Харькове определили победителей акции “Сопровождай футболистов УЕФА Евро-2012”

15.05.2012 18:20   -
Автор:

Шестирічному Максиму сьогодні міський голова особисто вручив сертифікат на право супроводжувати вихід на поле футболістів команд-учасниць Євро – 2012. Для хлопця – це перша настільки престижна перемога, адже, щоб здобути її, в конкурсі змагались близько чотирнадцяти тисяч харківських школярів від 6-ти до 10-ти років. А переможцями визнано всього тридцять учасників. Це саме ті малюки, які краще за всіх намалювали і написали твір про те, як в їх родині проводять спортивні вихідні.

Максим Шаптала,  6 років:

-Я занимаюсь гимнастикой и тхеквондо и рисованием. Папа иногда ходит на спорт рядом с домом, а мама на йогу.

Софія Христоєва , 7 років:

-Я рисовала как мы занимаемся, прыгаем на скакалке, обруч крутим, как мы занимаемся спортом. Мы в теннис играем, я катаюсь на самокате. Я немного начала интересоваться футболом. 

Їм тепер кажуть – поталанило, адже саме вони у Харкові представлятимуть на весь світ зірок футболу.

Геннадій Кернес , Харьківський міський голова:

-Вы на самом деле везунчики. На вас будет смотреть весь мир. Весь мир будет видеть Харьков, видеть футбольную арену Харькова и конечно будет видеть вас.. Я вам желаю новых побед и новых успехов.

У подарунок переможці конкурсу отримали спортивну форму, в якій виводитимуть футболіста на поле, а також два квитки на матч. Батько Софії у захваті, мовляв це незабутній подарунок, який йому зробила донька.  

Сергій Христоєв,  батько переможниці акції:

-Честно говоря на матчи "Металлист" с завидной регулярностью посещаю, а такого уровня матч в моей жизни будет в первый раз.

У Харкові заплановано матчі команд Португалії, Голандії, Данії та Німеччини. Втім кого саме з гравців супроводжуватимуть харківські малюки, фахівці визначаться пізніше.

Анжела Сушко, Євген Шинкаренко, Харьковские Известия.