В Харькове официально стартовал фестиваль “Французская весна”

12.04.2018 14:35   -
Автор:
Мода, стиль та грація. Ось цим показом дефіле дизайнерки Ізабель Тош у Харкові відкрили "Французьку весну". Сам фестиваль вже став традиційним для міста, він проходить п'ятнадцятий рік поспіль. 
 
Ізабель Дюмон Надзвичайний та Повноважний Посол Французької Республіки в Україні
 
"Французька весна" – це зв'язок між Україною та Францією, коли мистецтво та культура прагнуть об'єднати нас, допомогти краще пізнати та зрозуміти один одного, зміцнюють зв'язки, що нас єднають. Французькі митці привозять в Україну частинку сьогодення Франції та після перебування в Україні стають послами, які знайомлять французів із сьогоденною Україною. "Французька весна" для Харкова це також можливість для харківських митців показати свої вміння. 
 
Такі заходи, відзначила губернатор Юлія Світлична, дають можливість народам краще пізнати одне одного, а ще активізувати економічні зв'язки на теренах області.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації 
 
Кожного року "Французька весна" особлива. І цього року вона більш потужна, більш модернова, більш європейська, більш світла і тепла, тому що ми маємо гарні погодні умови. І я дуже сподіваюсь, що наша запорука такої плідної співпраці, яка не тільки нам дає можливість ознайомитись із культурною спадщиною Харківщини, а ще й запровадити низку інших проектів. Такі, як ми запровадили і реалізували вже з вами в економічній та освітній сфері. 
 
Триватиме "Французька весна" до двадцять дев'ятого квітня. У програмі заплановані музичні, спортивні, театральні заходи,  а також традиційні кінопокази.