В Харькове – новый вице-мэр

27.11.2019 14:10   -
Автор:
Ще більше та глибше впровадження цифрових послуг в управління містом, якісні сервіси для населення онлайн, розвиток айті-бізнесу та місцевих стартапів. Це основні напрямки роботи Департаментів мерії, які займатимуться цифровою трансформацією. Вони підпорядковуватимуться новому заступнику міського голови Олегу Дроботу. Його офіційно затвердили на цій посаді під час сесії міської ради.
 
Олег Дробот заступник Харківського міського голови з питань цифрової трансформації
 
Я можу вас запевнити, що Харків точно буде цифровим містом номер один в Україні і вже зараз є центром та драйвером цифрової трансформації усієї міської інфраструктури, та є прикладом для інших міст. У Харкові сьогодні з'явилась перша цифрова структура, вважаю вона також буде прикладом для інших, як треба вибудовувати, як треба працювати з такою функцією. Місто – це сервіс, а сервіс повинен бути зручним, а наразі сервіс як у приватному секторі, як у банківській сфері та будь-якому бізнесі, вже є у містах та навіть у державі, він повинен бути онлайн.
 
Головна мета, ділиться Олег Дробот, побудувати "місто у смартфоні". Планується вдосконалити роботу центрів надання адмінпослуг, Порталу електронних сервісів, розвивати "Персональний кабінет харків'янина". Проектів, направлених на цифрову трансформацію, чимало.
 
Олег Дробот заступник Харківського міського голови з питань цифрової трансформації
 
Ми плануємо розвивати програму "Кешлес", місто без готівки, щоб харків'яни могли сплачувати будь-які послуги, будь-які свої контакти супроводжувати безготівковим платежем, будь це сфера транспорту, інфраструктури, або якісь сервісні центри, або навіть розважільні атракціони чи щось інше. 
 
Наступного року, зазначив віце-мер, мають ухвалити стратегію розвитку міста до дві тисячі тридцятого року. Вона по суті стане айті-стратегією.