В Харькове начали высаживать новые деревья в рамках “Зеленой весны-2012”

09.04.2012 16:51   -
Автор:

Євгенія Кутнова, кореспондент:

– Проспект Гагаріна активно реконструюють до чемпіонату Євро-2012. Тут ремонтують дорожнє покриття, встановлюють паркан і висаджують нові дерева.

Від аеропорту до Червоношкільної набережної висадять липи, клени та акації. Ці дерева менш схильні до захворювань, тому обрали саме їх, – пояснюють фахівці. Липи ж взагалі ростуть до сотні років, і шкідливі викиди в атмосферу не позначаються на їхньому розвитку. Усі молоді деревця, які сьогодні висадили вздовж проспекта Гагаріна – обов'язково приживуться. Це не молоді паростки, а вже сформовані. Кожному саджанцю по десять років.

Віктор Кітанін,  директор Департаменту комунального господарства:

– Уже на сегоднешний день посажено  четыриста девяносто пять дерева. Сто тридцать пять на проспекте Гагарина. Работа дальше будет продолжаться. Согласно плану озеленения более четырехсот деревьев нужно посадить на проспекте Гагарина.

Комунальники працюють, дотримуючись усіх правил висадки. Дерева обов'язково із комом землі, глибина і розміри лунки також мають значення.

Анатолій Проскуров, озеленювач:

– Между деревьями определенное растояние, если вот от забора к дереву тоже определенное расстояние. Вот мы всего этого придерживаемся.

Взагалі ж роботи з озеленення міста розпочались ще у грудні минулого року. Тоді висадили дев'яносто п'ять дерев. Окрім кленів та акацій, там прижились ясені та ялинки. Подібні поступово з'являться і в інших куточках міста.

Євгенія Кутнова, Ігор Луханін. Харьковские Известия