В Харькове начали работать пришкольные лагеря

29.05.2019 16:05   -
Автор:
Під жваву музику не менш жваві вправи. Саме так з ранкової зарядки у Харківському ліцеї №149 розпочинається робота пришкільного табору. Спочатку діти займаються спортом із вчителем, потім снідають та активно проводять час. Учні розповідають, ходити до табору їм подобається, бо навчання закінчилося, а так вони можуть не лише спілкуватися зі своїми шкільними друзями, а розширити свій світогляд, наприклад, на екскурсіях, що влаштовують для  вихованців табору.  
 
Єлизавета Сильченко 
 
На экскурсиях можно узнать много нового, интересного, потом это рассказать друзьям тем, кто этого еще не знает, а другие отряды, могут рассказать мне о тех экскурсиях, на которые ходили они, так мы обмениваемся своими знаниями, интересами и познаем много нового.    
 
Загалом, розповідають  в адміністрації школи, чіткого плану роботи в них немає. Головне – якнайкраще урізноманітнити дозвілля дітей. 
 
Лариса Коновалова директор дитячого закладу відпочинку "Берізка" при Харківському ліцеї №149
 
В нас дуже різноманітні заходи, в нас і майстер-класи, і спортивні змагання, і конкурси малюнків, і відвідування музеїв, театрів. Також в нас є якісь виховні заходи, які проводяться за планами, що розробляють наші вихователі. Наприклад, в цьому році в нас вже в квітні місяці було зібрано дуже багато заяв і перепитували і батьки, і учні чи можна додати якісь там побажання до створення  плану, тобто діти та батьки активно залучаються з дуже великим бажанням.
 
Та в пришкільному літньому таборі можна не лише гарно, а й корисно провести час. Адже на базі них створюють і мовні загони, де діти можуть вдосконалити власні знання. Наразі їх у Харкові створено 127. 
 
Наталія Сивірянова-Куц вчитель англійської мови Харківського ліцею №149
 
Вони в ігровій формі вважають, що вони грають і не відчувають, що вони навчаються, а тим самим вони легше вивчають мову, тобто ми англійську разом з мистецтвом і креативністю можемо зміксувати. Для них це весело, вони можуть показати свій потенціал, вони можуть креативити, а разом з тим вивчають мову.
 
Карина Мороз 
 
Мне проще и интереснее, ведь нам это подают разными способами, а не просто как текст. Мы поем песни, говорим речевки и когда мы идем, чтобы поесть или пойти на улицу, мы опять же поем наши песни и речевки. Мы уже занимаемся 3-й день, а я знаю намного больше слов.
 
У Департаменті освіти розповідають, щороку пришкільні літні табори не втрачають своєї популярності, а навпаки отримують ще більше прихильників. Бо батьки задоволені, що за дітьми є нагляд, та окрім цього, вони з користю проводять свій час. Наразі у місті працює 192 пришкільних таборів.
 
Наталія Воробйова головний спеціаліст Департаменту освіти Харківської міської ради 
 
Загони формуються в залежності від віку – це можуть бути учні початкової школи, це можуть бути учні середніх – 5 – 8 класів. Власне, ті, хто не задіяні під державну підсумкову атестацію ЗНО. А так за вибором батьків. Понад 36 тисяч вихованців різних вікових категорій відвідують  пришкільні табори. Організовано дворазове харчування для дітей. Понад 2,5 тисячі учнів отримують це харчування безкоштовно за кошти бюджету міста Харкова – це діти пільгових категорій, передбачених законодавством.
 
Наталя Воробйова додає, пришкільні табори працюватимуть ще до 13 червня.