В Харькове начали химобработку мусоропроводов

04.04.2012 16:56   -
Автор:

Зранку по проспекту Перемоги сорок вісім "А" обробляють заварені сміттєпроводи. Використовують для цього препарати безпечні для здоров*я людини.

 Валерій Герман, начальник дезінфекційної служби організації «Чистий дім»

– В основном они убивают болезнетворные бактерии, и в основном на устранение патогенных зон, т.е всё что скопилось я не знаю, с каких времён, никогда ж не чистилось это, теперь мы занимаемся этим, дезинфицируем всё.

Двадцять хвилин і з дезінфекцією сміттєзбірника цього під*їзду покінчено. Згідно графіку, за день фахівці мають обробити не менше восьми таких сміттєпроводів. Затримки виникають, і пов"язані вони із доступом.

В'ячеслав та Олександр, дезінфектори

– В подъезд – в основном трудно попасть, нет ключей от домофона, это пока дозвонишься до кого-то из жильцов, пока откроют, и чердаки  закрыты, ключи бывает трудно найти и сама труба мусоропровода бывает заварена, бывает проволокой закручена.

Іноді мешканці самовільно розконсервовують сміттєпроводи. Викидають в них відходи, або полишають пакети поруч. І це не зважаючи на те, що на вулиці є контейнери, і сітка для пластика. Проте переважна більшість городян все ж охоче виносять сміття у баки, а заварення сміттєзбірників вважають необхідним кроком.

Алла Хорошкевич, мешканка будинку 48-А по проспекту Перемоги

Когда мусоропроводы работали, в подъезде вонь была, крыс очень много было, сейчас уже запаха нет, чисто в подъезде, но бывает иногда кто-то и оставит пакет, но я думаю, что со временем привыкнут и будут нормально выносить мусор.

Вікторія Нировная, мешканка будинку 54 по проспекту Перемоги

– Запах ещё есть, но зато крыс нету, не бегают по этажам, а так в принципе, если уберут запах, то на улицу не сложно выносить. 

Дезинфекцію у цьому будинку проведуть днями. До вересня хімічну обробку усіх багатоповерхівок мають закінчити, а це більше чотирьох тисяч будинків.

Анастасія Полякова, Сергій Перець, Харьковские известия