В Харькове начал работать единый государственнй реестр переселенцев

03.08.2016 16:18   -
Автор:
"Єдиний державний реєстр внутрішньо переміщених осіб" почав працювати на місцях, в тому числі і на Харківщині. Як повідомили в профільному департаменті обладміністрації, новий сервіс має вигляд електронної бази даних про кількість переселенців, їх місцезнаходження, місце проживання та реальний стан соціальних виплат.
 
Юрій Шпарага директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА
 
Якщо людина виїзджає на окуповану територію, ну людина вільна в своєму виборі, вона має право їхати, вона повинна повідомити управління соціального захисту населення про те, що вона виїзджає на 60 чи 90 днів на певну територію. В реєстрі, в цьому, буде видно: що людина виїхала саме туди, куди вона сказала. І в цьому реєстрі всі служби, відповідно, які контролюють цей процес, будуть бачити: що людина повернулася до свого фактичного місця проживання.
 
В "Єдиному реєстрі", – додав Юрій Шпарага, зібрана інформація про профільну установу, громадян, волонтерів і про організації, які вирішують проблеми переселенців по всій Україні. Проте, вказані дані зможуть переглядати лише ті служби, що мають на це законне право. Такі, як Державна прикордонна служба, органи Пенсійного фонду та СБУ.
 
Юрій Шпарага директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА
 
Ви ж знаєте, що існує Закон сьогодні про персональні дані і так дальше. А в "Єдиному державному реєстрі" ми можемо побачити інформацію, яка належить тільки громадянину. Тобто, і тим органам, які сьогодні уповноважені цю інформацію бачити. Тобто, доступ до "Єдиного державного реєстру внутрішньо-переміщених осіб" на сьогодні – обмежений!
 
Завдяки Єдиному реєстру переселенців, – підсумували фахівці, вдасться контролювати всі процеси, пов'язані з життям внутрішньо-переміщених осіб. І тим самим унеможливити випадки зловживань.