В Харькове на протяжении 2015 года увеличилось количество случаев инфекционных заболеваний на 10%

19.04.2016 14:32   -
Автор:
Близько п'ятнадцяти тисяч інфекційних захворювань і ще близько сорока п'яти тисяч випадків захворювань на грип та ГРВІ. Було зареєстровано в Харкові протягом минулого року. За словами фахівців санепідемслужби, загальний показник за рік збільшився на 10 відсотків.
 
Ірина Зубкова головний санітарний лікар Харкова
 
В 2015 году отмечался рост по следующим нозологическим единицам: это туберкулез органов дыхания. На 7%. Кроме того, необходимо отметить, что в 2015 году у нас возросла заболеваемость туберкулезом среди детей. Причем, детей, которые были контактные с родителями. Гастроэнтероколиты и установленные этиологии возросли на 5,4%.
 
Як звітує санітарний лікар Харкова, також спостерігається ріст захворванності на кашлюк. Цей показник збільшився на тридцять шість відсотків. Крім цього, – за даними медиків, і дорослі, і діти частіше стали хворіти на гепатити С і В.
 
Ірина Зубкова головний санітарний лікар Харкова
 
Вирусный гепатит В возрос на 29,7%. Вирусный менингит возрос на 25%. Ну, это такая инфекция, с которой, будем говорить, практически бороться не возможно. Потому что прививок против этой инфекции нет и вирусную инфекцию, мы знаем все, победить очень тяжело. Это воздушно-капельная инфекция, которая… здесь единственный путь – это раннее выявление и проведение противоэпидемических мероприятий.
 
Серед переліку інфекційних захворювань є й ті, що у харків'ян не спостерігалися. У дві тисячі п'ятнадцятому році офіційно не було зареєстровано: черевного тифу, дифтерії, правця, кору, краснухи, лептоспероза та інших особливо небезпечних інфекцій. При цьому, всі інші випадки захворювань, які були зафіксовані, – зауважують лікарі, виникали, переважно, через нестачу вакцин або ж через недбале ставлення громадян до свого здоров'я та здоров'я дітей.